Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika greška HNS-a

Kek umalo dobio stolicu u glavu: 'Ispljuvan sam, ovdje je bilo opasno igrati'

Vruć je bio ovaj Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke, možda i prevruć…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluka HNS-a da se utakmica Hajduk – Rijeka pod svaku cijenu mora igrati, pokazala se kao još jedna u nizu pogrešaka našeg nogometnog saveza. Umjesto da se susret odgodio i odigrao pred velikim brojem gledatelja na Poljudu, na kojem se trenutno mijenja travnjak, Jadranski se derbi morao igrati malom stadionu u Dugopolju.

Jadranski derbi bez pobjednika: Rijeci poništen gol!

Htio je Hajduk igrati u Zadru, ali tamošnja policija nije dala odobrenje zbog utakmice visokog rizika. Onda je Hajduk odlučio igrati u Dugopolju gdje su tribine dosta blizu terenu. Pripadnici Torcide odmah su na početku prekinuli susret trganjem stolica i gađanjem Rijekinih igrača.

Zbilja nije jasno čemu takvo huligansko ponašanje. Matjaž Kek u dva je navrata skoro dobio stolicu u glavu. Srećom, divljaci koji su ga gađali su promašili, a Slovenac nije reagirao.

''Nisam želio potpaljivati vatru, jer ovdje je bilo opasno igrati'', rekao je Kek i onda 'okrznuo' HNS:

''Ni mi ni Hajduk nismo htjeli ovdje igrati. Onaj tko je odlučio da se Jadranski derbi igra nije pogodio. Ta mržnja i ono što se događa na tribinama ovdje i u Rijeci ne treba nikome. Ne znam kako ta mržnja vodi. Nikad nisam bio toliko ispljuvan kao danas'', rekao je Kek i požalio se na poništen pogodak:

''Poništen nam je čisti pogodak i žao mi što nismo materijalizirali našu bolju igru. Drago mi je da je barem na terenu bilo sve korektno. Želim Hajduku sve najbolje i šteta što se nije igralo na Poljudu.''

Treba reći i kako je Hajduk kriv što se nije igralo na Poljudu. Znali su čelnici kluba kako novi travnjak neće biti spreman do ovog datuma i mogli su još prije nekoliko tjedana tražiti odgodu susreta. No, HNS je ipak trebao imati sluha i odgoditi derbi koji zaslužuje veći i sigurniji stadion...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider