Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Prvak u Mađarskoj

Predstavljamo novog trenera Hajduka: "Pratim klub već mjesecima"

Završena je potraga za nasljednikom Marijana Pušnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener Hajduka je Joan Carrillo, 48-godišnji Katalonac koji će na klupi Bijelih zamijeniti smijenjenog Marijana Pušnika. Carrillo je bio u kombinacijama za trenera Splićana i ovog ljeta kad je otkaz dobio Damir Burić, ali je posao na koncu ipak dobio Pušnik.

"Idemo u nove pobjede s novim trenerom", poručio je predsjednik Ivan Kos na predstavljanju Carrilla, dodavši:

"Hvala mu što je odlučio doći i prihvatiti izazov u ovom nezgodnom trenutku. Želim mu puno uspjeha u radu."

Sportski direktor Branco ga kontaktirao još ovog ljeta

U uvodnim riječima Carrillo je otkrio kako dolazi prilično upućen u cjelokupno stanje.

"Znam koji je cilj kluba, koje su vrijednosti prve momčadi, a isto tako i koji je značaj Hajduka kao kluba i kakva povezanost postoji s navijačima. Na ljeto sam već razgovarao sa sportskim direktorom Mario Brancom i tada sam već počeo pratiti i momčad i HNL, pogledao sam dosta utakmica. Znam kako unaprijediti momčad i ostvariti planove", izjavio je Katalonac.

Nakon ovakvog odgovora suočio se s pitanjem što treba promijeniti u igri Hajduka.

"Sigurno trebamo unaprijediti neke stvari, igrači trebaju prije svega shvatiti moje ideje. Volim raditi s mladima, a takvi su i ovi igrači, mladi i kvalitetni, samo mi treba dovoljno vremena."

"Cilj je šest bodova protiv Cibalije i Dinama"

Premijeru na klupi Hajduka Carrillo će imati u subotu u Vinkovcima.

"Znam da Cibalia nije u dobroj situaciji, ali unatoč tome očekujem da moji igrači daju 100 posto, tim više što taj teren, koliko sam spoznao, nije baš u najboljem stanju. Gledao sam utakmicu protiv Slaven Belupa, vidio sam penal koji Futacs nije iskoristio, ali ne želim razmišljati o prošlosti nego isključivo o onome što nas čeka. Cilj je šest bodova u iduće dvije utakmice."

Carrillo u trenerskim vodama pliva posljednjih 15-ak godina. Počeo je omladinskom pogonu Espanyola gdje je radio punih pet godina da bi ga angažirala Girona, četvrtoligaš u kojem mu je bio prvi samostalni posao. Smijenjen je poslije sedam mjeseci zbog loših rezultata nakon čega se vratio u Barcelonu gdje je započeo svoj drugi mandat u Espanyolu.

Zadržao se tri godine tijekom kojih je bio isključivo pomoćnik, prvo u B, a zatim i u prvoj momčadi. Od 2009. do 2011. asistirao je današnjem treneru Tottenhama Mauriciju Pochettinu.

Prvak s Videotonom, surađivao s Pochettinom i Sousom

U ljeto 2011. još jedno poznato trenersko ime - Paulo Sousa, koji danas trenira Fiorentinu - zvao ga je da mu bude pomoćnik u mađarskom Videotonu. Kad je Sousa otišao u Maccabi Tel Aviv, klub iz Szekesfehervara imenovao je njegova sunarodnjaka Josea Gomesa koji je bio trener sve do ljeta 2014. Tada je otpušten i uprava Videotona povjerenje je odlučila pokloniti Carrillu koji je u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka i onda dao ostavku zbog neslaganja s rukovodstvom Videotona glede budućnosti kluba.

Bilo je to u ljeto 2015., a na novi posao čekao je tri mjeseca. Angažirala ga je Almeria, nekadašnji prvoligaš čija je današnja realnost borba za ostanak među drugoligašima. Carrillo se kod njih nije proslavio, u 11 utakmica nije pobijedio nikog, upisao je šest remija i pet poraza te je 20. prosinca smijenjen.

Omiljena mu je formacija 4-2-3-1, u tom sustavu je Videoton igrao cijelu šampionsku sezonu dok je u Almeriji u prvoj utakmici zaigrao 4-3-3, izgubio i onda do kraja mandata se vratio na 4-2-3-1, s iznimkom jedne utakmice u kojoj se odlučio za 4-1-4-1.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider