Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
presudio mu kup

Pušnik više nije trener Hajduka: Traži se nasljednik!

Ispadanje iz Kupa i loša igra Hajduka presudili su sad već bivšem treneru Marijanu Pušniku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon brojnih kritika koje ga prate u posljednje vrijeme Marijan Pušnik ostao je bez posla. Na Poljudu su dan nakon ispadanja iz Kupa protiv posljednje plasirane momčadi prvenstva Splita objavili kako slovenski stručnjak više nije trener Hajduka. Ugovor je raskinut sporazumno, objavio je klub.

Mnogi su očekivali kako će Pušnik sam podnijeti ostavku, no sinoć nakon utakmice to nije učinio. Zanimljivo, javnost je s ovom odlukom kluba upoznao sportski direktor, Portugalac Mario Branco, dok predsjednik Ivan Kos sinoć nakon utakmice nije htio davati izjave. Možda je već krenuo u potragu za nasljednikom.

''Gospodin Pušnik je profesionalno i stručno obavljao svoj posao, puno više nego što je možda vidljivo kroz rezultate prve momčadi. Ugradio je puno i u rezultate druge momčadi, juniora... Ne volim da klub mijenja trenere samo radi promjene. U zadnjih 10 godina Hajduk je promijenio 23 trenera, ali jučerašnji poraz jako je bitan za našu budućnost.'', rekao je Branco koji je ponudio svoj mandat na raspolaganje čelnicima.

''Pušnik je i moj izbor, pa sam i ja ponudio svoj mandat predsjedniku i upravi. Ne dajem ostavku, ali profesionalno je da dam svoj mandat na raspolaganje'', poručio je Portugalac koji je na Poljud stigao 2. lipnja, baš kao i Pušnik.

''Uvijek ću ostati navijač Hajduka''

Sad već bivši trener Bijelih u Hajduk je došao početkom lipnja i u 26 službenih utakmica ostvario 16 pobjeda, pet neriješenih ishoda i pet poraza.

''Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici, navijačima Hajduka, Torcidi naročito. Ugovor je džentlmenski raskinut, rastavljamo se prijateljski, a ja ću uvijek ostati dio cijele ove priče, Hajdukov navijač'', prenosi Pušnikove riječi službena stranica kluba.

Hajduk je nakon 17 kola treći na ljestvici s bodom više od Osijeka i pet manje od Dinama, no 11 bodova iza vodeće Rijeke otkriva pravo stanje stvari. Loša igra Bijelih rezultatski je krah doživjela na spomenutoj utakmici na Parku mladeži zbog kojeg je Hajduku ostala samo borba za pozicije u prvenstvu koje vode u kvalifikacije Europske lige sljedeće sezone.

Do imenovanja novog trenera momčad će od danas voditi stručni stožer Hajduka II na čelu s Markom Lozom i Vikom Lalićem. Tko bi mogao biti njegov nasljednik nije poznato, no u kuloarima već neko vrijeme kruži priča kako bi to mogao biti trener Slaven Belupa Željko Kopić koji za vikend u prvenstvu dočekuje baš Hajduka.

Koga bi htjeli vidjeti na klupi Hajduka?

Ukupno glasova:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider