Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio je u Bayernu, ali...

Barcelona ima novu veliku metu: Na radaru tamnoputi Nijemac koji oduševljava

Tek što su "izmislili" Ansua Fatija, u Barceloni pripremaju sve za novog klinca koji će zasjati na velikoj pozornici.

Karim Adeyemi (Screenshot: YouTube)

Ansu Fati ove se sezone predstavio nogometnom svijetu kao nadolazeća senzacija iz Barcelone, a dok su Španjolci požurili u međuvremenu mu dati i njihovo državljanstvo, na Camp Nouu pripremaju teren za idućeg klinca koji bi trebao zasjati u redovima Barcelone.

Ovaj se put ne radi o mladiću iz njihove omladinske škole La Masije, već o igraču koji je pod ugovorom s Red Bull Salzburgom, a trenutačno nastupa za njihovu filijalu Liefering u drugoj austrijskoj ligi.

Bio je u Bayernu, ali...

Karim Adeyemi još je u ranom djetinjstvu započeo trenirati nogomet u Bayernu, iz kojeg je 2012., kao 10-godišnjak, prešao u Unterhaching. Tamo se zadržao sve do ljeta 2018,. kada je Red Bull Salzburg za njega platio odštetu od tri milijuna i 350 tisuća eura.

Adeyemi, koji je rođen 18. siječnja 2002. u Münchenu, bio je po svom dolasku u Salzburg premlad da odmah konkurira za prvu momčad, pa je proslijeđen na kaljenje u Liefering.

Kylian Mbappe i Marcus Rashford (Foto: AFP) Barca sastavila listu pojačanja: Tri opcije koje bi trebale zamijeniti jednu od najvećih zvijezda divider

U prošloj sezoni upisao je 20 nastupa u seniorskom konkurenciji u drugoligašima postigavši šest pogodaka, a imao je i četiri asistencije.

U ovoj će vrlo brzo nadmašiti taj učinak. Pet golova i četiri asistencije ima na svom kontu u svega devet nastupa, pa je jasno da će, ako ne bude ozljeda, imati dvoznamenkasti skor u obje te rubrike.

Može igrati za tri reprezentacije

Na Adeyemija, kojemu je otac Nigerijac, a majka Rumunjka, ozbiljno računaju u Njemačkom nogometnom savezu. Standardni je reprezentativac u U-16 i U-17 selekciji, a ako se nastavi razvijati ovakvim tempom, bit će zanimljivo vidjeti tko će ga prvi pozvati u A-reprezentaciju. Jer, on će moći birati između tri reprezentacije - Njemačke, Nigerije i Rumunjske.

Njegovim mogućnostima oduševljen je Patrick Kluivert, legendarni Nizozemac i nekadašnji napadač Barcelone kojem su Katalonci, piše El Mundo Deportivo, povjerili posao dovođenja Adeyemija.

Najveći problem dolasku Adeyemija mogla bi predstavljati cijena. Barcelona nudi osam milijuna eura, Austrijanci traže mnogo više jer igrač ima važeći ugovor s njima do 30. lipnja 2021. godine, što im ostavlja dovoljno prostora za licitaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider