Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte i prosudite

Kaos u srpskom nogometu: UEFA istražuje 'namještaljku' Zvezde!

Tek što je počelo, prvenstvo se u Srbiji zakuhalo do maksimuma.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo kolo najvišeg ranga nogometa kod naših istočnih susjeda donijelo je veliki skandal. Crvena zvezda gubila je kod OFK Beograda 2:0 nakon prvih 45 minuta da bi na kraju slavila čak 6:2. Takav je nesvakidašnji preokret donio veliku sumnju javnosti u regularnost utakmice.

Ide se toliko daleko da se spominje i istraga UEFA-e. Za list Sport izjavu je dao i čovjek iz nogometnog saveza koji je zadužen za integritet natjecanja Milivoj Markov.

"UEFA će nam poslati izvještaj o svemu što se događalo na stadionu Obilića, jer smo imali informaciju da je utakmica OFK Beograd – Crvena zvezda bila pod povećalom europske kuće nogometa. Radi se o neobično visokom rezultatu, ogromnim kvotama, prijelazu i golovima, a UEFA prati sve promjene s uplatama širom svijeta."

Nogometni savez Srbije provest će i vlastitu istragu.

"Bez države teško možemo doći do čvrstih dokaza, ako izuzmemo reakciju iz Europe i ono što ćemo dobiti iz UEFA", poručio je Mirkov.

Naravno, odmah je stigla reakcija iz omraženog rivala koji je nakon šest godina prošle sezone predao naslov Zvezdi.

''Ono što se dogodilo na Vračaru je katastrofa. Čist kriminal! Drastična krađa je u pitanju'', bijesnio je potpredsjednik Partizana Milorad Vučelić.

„Nisam mogao shvatiti one izjave Zvezdana Terzića koji je garantirao da će Zvezda osvojiti titulu, ali sad mi je sve postalo jasno. Ako vam je potreban dokaz, samo pitajte što misle ljudi koji se razumiju u nogomet. Vidjeli ste i reakciju igrača OFK Beograda koji su svojim nesudjelovanjem u drugom poluvremenu jasno svima stavili do znanja što se dogodilo. Očekujem da reagira i vlast. Ona mora dati svoj sud o ovome. Ovo je nepodnošljivo!''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider