Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalni nered

Kaos u kalendaru HNL-a: Nove odgode i promjene termina utakmica

Katastrofalni travnjaci na većini prvoligaških stadiona i dalje nisu u stanju za normalno odigravanje utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Onaj tzv. sibirski val hladnoće napustio je Hrvatsku, ali u nogometnom kalendaru najvišeg ranga natjecanja posljedice se i dalje osjećaju.

Ovog ponedjeljka stiže vijest kako je po drugi put odgođena utakmica Cibalia - Rudeš. Riječ je o dvoboju 23. kola HNL-a koji se prvotno trebao igrati u nedjelju 25. veljače, ali je zbog snijega i zamrznutog terena u Vinkovcima dvoboj prolongiran za utorak 6. ožujka. Međutim, travnjak vinkovačkog stadiona i dalje trpi posljedice snijega i nedavnih niskih temperatura pa se ne može igrati sutra, već je novi termin srijeda 14. ožujka u 15:00.

Budući da je u planu da 14. ožujka Cibalia i Rudeš odmjere snage, utakmica 25. kola (Slaven Belupo - Rudeš) pomaknuta je za tri dana unaprijed, na petak 9. ožujka, kako bi Rudešani imali dovoljno vremena između dvaju dvoboja.

Daleko od toga da tu prestaju problemi s terminima odigravanja utakmica u HNL-u. I dalje smo na samo jednoj odigranoj utakmici 23. kola (Hajduk - Slaven Belupo 0:1) dok su četiri odgođene.

Odgoda na odgodu

Ove srijede (7. ožujka) trebale su se igrati tri utakmice (Inter Zaprešić - Istra 1961, Lokomotiva - Osijek, Rijeka - Dinamo), ali na koncu će se, zbog loših travnjaka, igrati samo dvoboj na Rujevici. Inter će ugostiti Istru za vrijeme reprezentativne stanke 24. ožujka, a Osijek će u goste Lokomotivi 3. travnja.

Osijek ovog vikenda nije mogao igrati doma s Interom, taj susret odgođen je za srijedu 14. ožujka. Kako bi Osječani dobili dan odmora više u pripremi utakmice s Hajdukom, gostovanje Splićana u Gradskom vrtu pomaknuto je sa subote na nedjelju 18. ožujka.

Kada se svemu ovome pridoda i činjenica da su odgođene i obje utakmice polufinala Kupa (Lokomotiva - Hajduk zbog travnjaka u Kranjčevićevoj, Dinamo - Rijeka zbog sigurnosnih razloga), onda dobijemo to što imamo. Pravi kaos u kalendaru.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider