Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milijunski ugovori

Nova afera u HNS-u: "Postoji sumnja da se iza svega krije privatni interes"

U tri i pol godine - na Sveticama se nije promijenilo gotovo ništa. Radovi na nogometno-atletskom centru i dalje stoje.

 

Nogometni kamp na Sveticama i dalje je vrući krumpir Gradske skupštine Grada Zagreba. Danas je točku Svetice Milan Bandić skinuo s dnevnog reda. A sve zbog niza kritika predloženog aneksa ugovora. Površina centra bi se trebala smanjiti, no nije jasno što se točno smanjuje. Sumnju zastupnika skupštine pobudilo je i pojavljivanje tvrtke u čijem Nadzornom odboru sjede Šuker, Mamić i Vrbanović.

U tri i pol godine - na Sveticama se nije promijenilo gotovo ništa. Radovi na nogometno-atletskom centru i dalje stoje. A da se nešto pomakne s mrtve točke danas nije omogućila ni Gradska skupština Grada Zagreba. Gradonačelnik je raspravu o Sveticama maknuo s dnevnog reda. Razlog - da se zastupnicima neke stvari dodatno pojasne.

„Idući tjedan ili kad gospoda budu imali vremena, održat ćemo prezentaciju sa svim predsjednicima klubova. Ako im to bude dovoljno dobro obrazloženje, kamp će ići, ako ne bude - Grad će tamo nešto napraviti“, kazao je gradonačelnika Zagreba Milan Bandić.

Odlučio je tako nakon niza kritika - zbog aneksa ugovora prema kojemu bi se, između ostalog, trebala smanjiti površina centra.
„Smanjuju se površine ne znamo koje, nismo vidjeli troškovnike, nismo vidjeli detalje tog projekta“, upozorio je Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine i član HDZ-a.

Oporba tvrdi da u novom ugovoru nema mjesta za atletičare.
„To ne možemo tako gledati jer je prethodno bilo dogovoreno da se upravo iz sredstava HNS-a 92 milijuna kuna financira i izgradnja atletske dvorane“, kaže Sandra Švaljek.

A u aneksu ugovora pojavilo se i ime tvrtke Svetice Sport koja bi trebala preuzeti sve poslove vezane uz Svetice. U nadzornom odboru te tvrtke sjede Davor Šuker, Damir Vrbanović i Zdravko Mamić.
„Mislim da se svi možemo složiti da postoji opravdana sumnja da se iza svega krije privatni interes“, kaže Švaljek.

Mikulić ističe:
„Legalno i legitimno, zasnovana je na zakonu, ali ako ćemo otvoriti priču da li će neka tvrtka nešto raditi za puno veće iznose nego za ono što je registrirana, onda tu moramo doći u neku dilemu.“

HNS je i ovaj put bio bez komentara. A iako se na Sveticama i dalje trenira, uvjeti su loši.
„Objekt je u jako lošem stanju. Mi nemamo u ovom trenutku bolje rješenje za ozbiljnu atletiku tu nema uvjeta“, kaže Igor Čordaš, trener u AK Zagreb Ulix.

Zagrebački gradonačelnik mjesecima je obećavao i govorio da radovi uskoro kreću.
"Kamp ide dalje!" kazao je Bandić 22. listopada 2016.
U ožujku ove godine ispalio je u svojem stilu:
"Za godinu dana će to biti k'o Wembley, k'o Wembley će izgledati.“
U travnjaku je pak obećao:
„Sada odgovorno tvrdim da će u naredna dva tjedna početi radovi na Sveticama."

Krajem srpnja Bandić je još jednom povukao obećanje:
„Kasni, jer ljudi nisu osigurali financijsku konstrukciju do kraja. Vidjet ćemo do jeseni, ako oni to ne naprave, napravit ćemo mi. Nije upitan projekt!“
Zastupnici bi oko Svetica trebali imati sastanak u sljedećih desetak dana. A na dnevnom redu u Gradskoj skupštini rasprava o kampu će se naći tek u studenom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider