Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šok u Firenzi

VIDEO Nastavljaju se iznenađenja: I Fiorentina neočekivano ispala iz Kupa

Nastavljaju se iznenađenja u talijanskom kupu, a posljednje su priredili nogometaši Carpija koji su u Firenzi pobijedili Fiorentinu 1-0 i izborili plasman u četvrtfinale 'Coppa Italia'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak odluke zabio je Antonio di Gaudio u 76. minuti. Oba sastava završila su utakmicu s igračem manje. U posljednjim trenucima susreta isključeni su Gonzalo Rodriguez kod Fiorentine, te Jerry Mbakogu u gostujućim redovima.

Fiorentina je dominirala već dio dvoboja, stvarala je prilike, no 'viole' nisu uspjele svladati Željka Brkića. Za Fiorentinu su nastupila trojica hrvatskih nogometaša Nikola Kalinić, Milan Badelj i Ante Rebić i sva trojica su imala lijepe prilike, no bili su neprecizni. Najbliže golu bio je Badelj koji je na otvaranju susreta uzdrmao okvir gola. Kalinić i Badelj su odigrali cijeli susret, dok je Rebić zamijenjen nakon prvog dijela.


0-1 Antonio Di Gaudio Goal Italy Coppa Italia... by Video-Sports

Veliko iznenađenje u srijedu su priredili i nogometaši drugoligaša Spezije, u čijim redovima igraju čak osmorica hrvatskih nogometaša, pobijedivši u osmini finala talijanskog Kupa Romu 4-2 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Utakmica je nakon 120 minuta igre završila bez golova nakon čega se pitanje pobjednika razriješeno izvođenjem kaznenih udaraca. Za momčad iz La Spezije golove su zabili Claudio Terzi, Nene, Juande i Gennaro Acampora, dok su za Romu bili precizni Daniele de Rossi i Lucas Digne. Leandro Chichizola je obranio udarac Miralema Pjanića, dok je Edin Džeko promašio vrata.

U sastavu Spezije bilo je prijavljeno čak osam hrvatskih nogometaša od kojih su petorica nastupila, a trojica su utakmicu pratila s klupe za pričuve. Mario Šitum, Ivan Martić i Darijo Čanađija su odigrali svih 120 minuta, Josip Brezovec je igrao do 66. minute, a Josip Mišić do 78. minute. Na klupi su sjedili Mato Miloš, Simon Sluga i Marijan Ćorić. Vlasnik Spezije je Gabriele Volpi koji je i većinski vlasnik hrvatskog prvoligaša Rijeke pa ne čudi što su Sluga, Brezovec, Miloš, Mišić i Čanadžija na stadion Alberto Picco stigli na posudbu s Kantride.

Spezija će u četvrtfinalu Kupa igrati trećeligaša Alessandrije koji je u utorak nakon produžetaka izbacio Genou, dok će Carpi igrati protiv pobjednika susreta Sampdoria - Milan.

REZULTATI:
AS Roma - Spezia (II) 2-4 11m (0-0)
Fiorentina - Carpi 0-1
Večeras:
Napoli - Verona
Juventus - Torino

U utorak:
Genoa - Alessandria (III) 1-2 (prod.)
Inter - Cagliari (II) 3-0

U četvrtak:
Lazio - Udinese
Sampdoria - Milan

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider