Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale istine

Kakvo ludilo od utakmice: Marseille imao 0:2 pa spašavao bod s igračem manje

U borbi na dva fronta za Ligu prvaka Marseille nije ostvario pobjedu koja bi mu silno značila.

Slavlje igrača Guingampa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prva utakmica 37. kola Ligue 1 bila je spektakularna i puna preokreta - Guingamp i Marseille su odigrali 3:3.

Rezultat je to kojim zadovoljniji mogu biti domaćini jer Marseille s Lyonom i Monacom vodi veliku borbu za plasman u Ligu prvaka i mogao bi žaliti za ova dva izgubljena boda ukoliko izgubi finale Europske lige od Atletico Madrida. Ako Marseille osvoji to natjecanje, onda će se automatski kvalificirati u grupnu fazu Lige prvaka u idućoj sezoni i neće mu ni biti važno koji će završiti u prvenstvu. Ali, ako izgubi od Atletica i bude četvrti u Ligue 1, neće dobiti priliku niti igrati kvalifikacije za Ligu prvaka jer iz Francuske prva dva idu izravno u LP, a trećeplasirani u kvalifikacije.

Dvoboj kod Guingampa za Marseille je počeo idealno - u prvih 14 minuta Germain i Thauvin su im donijeli dva gola prednosti.

No, domaćini se nisu predavali i krajem prvog dijela Grenier je smanjio vodstvo gostiju. U nastavku do preokreta Guingamp dolazi iz dvaju jedanaesteraca. Grenier je s bijele točke bio precizan u 52., a Briand u 70. minuti.

U međuvremenu je, u 66. minuti, isključen gostujući vratar Mandanda.

S igračem manje gosti su uspjeli izbjeći poraz, ali ne i odnijeti sva tri boda. Konačan rezultat postavio je Thauvin, svojim drugim golom u 81. minuti.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider