Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Silna dominacija, ali...

Kakva večer na Wembleyju: Dva kandidata za gol sezone u Premierligi!

U zaostaloj utakmici 21. kola engleskog nogometnog prvenstva nije bilo pobjednika, ali jest dva fenomenalna poteza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jubilarni 150. gradski derbi Tottenhama i West Hama (konačan rezultat 1:1) bit će upamćen po dva fantastična pogotka, oba postignuta u drugom poluvremenu.

Nakon što u prvom dijelu nije bilo zgoditaka i kada je već izgledalo da bi moglo završiti bez golova, u 70. minuti je West Ham poveo. I to kako!

Pedro Obiang je s otprilike 25 metara s lijeve strane sjajnim udarcem pogodio bliži kut. Snažno, precizno i neobranjivo za Tottenhamova vratara Huga Llorisa.

Bio je to prvi uopće udarac West Hama upućen prema vratima domaćina, a do kraja dvoboja je ostao i jedini šut Čekićara u okvir gola. O tome kolika je bila dominacija Tottenhama u ovoj utakmici, najbolje svjedoči podatak da su u tom trenutku, kad je Obiang zbio, imali već 20 šuteva prema West Hamovu golu.

Silna nepreciznost na koncu ih je umalo koštala poraza. Bod im je spasio Heung-Min Son odličnim udarcem u 84. minuti, s više od 20 metara.

VIDEO: Tottenham - West Ham 1:1

Sada su sve momčadi Premierlige na 22 odigrane utakmice, a iduće (23.) kolo igra se od 13. do 15. siječnja jer je nadolazećeg vikenda na programu FA kup.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider