Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preokret podno Vezuva

Kakva utakmica: Roma vodila do 91., Genoa u 96. promašila penal za pobjedu

Rimljani su se nakon nedjeljnih rezultata dodatno udaljili od mjesta koje vodi u Ligu prvaka...

Genoa - Roma (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 35. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je pobijedio Cagliari sa 2:1 postigavši pobjednički gol u osmoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca.

Cagliari se dobro držao, vodio je do 85. minute, no Napoli je u samoj završnici okrenuo rezultat, a pobjednički gol zabio je iz kaznenog udaraca u osmoj minuti nadoknade.

Gosti su poveli golom Leonarda Pavolettija u 65. minuti, izjednačio je Dries Mertens u 85. minuti, a duboko u sudačkoj nadoknadi sudac Daniele Chiffi dosudio je jedanaesterac za domaćine zbog igranja rukom Fabrizia Cacciatorea. Sudac je odluku donio nakon provjere video analizom, no čini se kako je gostujući igrač igrao rukom izvan kaznenog prostora.

Gosti su žestoko su prigovarali, pa je Artur Ionita isključen zbog 'dugog jezika', a Lorenzo Insigne zabio za pobjedu. Darijo Srna i Filip Bradarić nisu nastupili za goste.

Genoi važan bod, Roma se udaljila od Lige prvaka

Važan bod u borbi za prvoligaški spas dohvatila je Genoa odigravši 1:1 protiv Rome, međutim domaćini mogu žaliti jer su u sudačkoj nadoknadi mogli do pobjede, no Antonio Sanabrija nije realizirao jedanaesterac.

Roma je povela u 82. minuti golom Stephana El Shaarawy, a kada se već činilo kako će Rimljani osvojiti važne bodove u borbi za Ligu prvaka, počela je prava drama. U 90. minuti je izjednačio Cristian Romerom, a četiri minute kasnije domaćin je dobio i jedanaesterac nakon što je Antonio Mirante oborio Sanabriju. Napadač Genoe je izveo kazneni udarac, a Mirante se iskupio za svoju pogrešku obranivši udarac. Ante Ćorić nije nastupio za Romu.

U ranije odigranom susretu Atalanta je u Rimu pobijedila Lazio sa 3:1 osvojivši tri važna boda u borbi za Ligu prvaka, dok je Frosinone odigravši 2:2 na gostovanju kod Sassuola ostao bez izgleda za prvoligaški spas.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider