Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li ovo moguće?

Urnebesna priča: Bivša zvijezda Reala 'reži' na Dinamo, a došao s cigarom i viskijem...

Emmanuel Adebayor bio je blizu prelaska u Lyon, no intervju za posao otišao je u potpunom neočekivanom smjeru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski mediji zabavljaju se s neostvarenim transferom Emmanuela Adebayora u Lyon. Posljednjih dana isprele su se razne spekulacije zašto je Lyon odustao od poznatog, ali i kontroverznog togoanskog napadača, koji je u karijeri nosio dresove velikih klubova, od Monaca, Arsenala, Manchester Cityja i Tottenhama, pa čak do Real Madrida.

Nakon što je ljetos raskinuo ugovor s Crystal Palaceom, za kojeg je u sedam utakmica postigao jedan gol, Adebayor je slobodan igrač, no još uvijek nije našao poslodavca. U sljedećem dijela teksta shvatit ćete da nije jedini razlog loša forma ili starosna dob 32-godišnjeg napadača.

Kako je Lyon loše ušao u sezonu, otvorila se mogućnost dolaska na velebni Parc Olympique Lyonnais. U jednom trenutku činilo se da su blizu dogovora, no pregovori su ipak neslavno propali, a Lyon je u međuvremenu angažirao Jeana-Philippea Matetaa. Obje strane imaju svoju verziju priče. Trener Lyona Bruno Genesio isprva je rekao kako su odustali jer je Adebayor namjerava nastupiti na afričkom Kupu nacija, pa ne bi mogao igrati neke utakmice u Ligi prvaka.

Adebayor je odgovorio da su ga ljudi iz Lyona vukli za nos i čekali da vide kako će proći u prvom kolu Lige prvaka.
„Njegovo objašnjenje je čista glupost. Sastali smo se na pregovorima nakon što smo se plasirali na Kup nacija. Dakle, znali su da ću igrati za svoju zemlju. Ako im je to smetalo, zašto bi ugovorili sastanak? Mislim da je sve promijenila Lyonova pobjeda nad Dinamom u Ligi prvaka. Dobili su ih lagano i sve se okrenulo. Ako su me zaista htjeli, zašto izmišljaju smiješne izlike? Ali, jači sam od toga, ništa me ne može srušiti. Mogao sam poginuti 2010. (op.a. aluzija na napad na autobus togoanske reprezentacije u Angoli), ovo je ništa spram toga“, ispričao je Adebayor za engleske medije.

Adebayorov odgovor potakao je trenera Lyona da izađe s detaljima pregovora i po njemu pravim razlozima razlaza. Evo što je otkrio u razgovoru za France Football. Zvuči prilično nevjerojatno...
„Istina je da smo već dogovorili mlađeg Matetaa, ali to nije značilo da ne želimo i Manua (op.a. Adebayorov nadimak). Htjeli smo ga, nedostaje nam još jedan pravi napadač, zato sam u društvu predsjednika Aulasa i došao na sastanak. Intervju je započeo prilično loše. Dečko je došao s cigarom u ustima i odmah zatražio 'bombu' viskija u kavu. Pomislih, OK, nema veze, dat ćemo mu šansu, poslušat ćemo ga, ipak je to igrač koji je igrao za Arsenal, City i Real. Ali nastavak je bio još gori“, ispričao je Genesio pa nastavio:
„Kad je rekao cifru, smrzli smo se, ali, opet pomislih, dobro, dečko je skup, ali spremni smo pregovarati.“

Priča ide još dalje:
„Potom je zatražio da ga helikopterom prevozimo na trening. I ne, to nije sve, tražio je da mu osobno kuha Joël Robuchon (op.a. svjetski poznati kuhar, od nekih prozvan i kuharom stoljeća) te vilu s bazenom s pogledom na Korziku, a kao šlag na tortu – nije htio dres s brojem devet, već desetku koju nosi naš najbolji igrač Alex Lacazette. U tom trenutku smo rekli, stani dečko i bye, bye, Manu.“

Čeka se odgovor Adebayora...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider