Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Van Gaal zna što radi?

Kakav je to United? Di Maria u napadu, Rooney u vezi, Jones izvodi kornere

Manchester United je minulog vikenda slavio s 2:0 kod QPR-a u sklopu 22. kola engleske Premierlige, no ni ta utakmica nije mogla proći bez kritika na račun menadžera Louisa van Gaala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako i ne bi kada sjajni nizozemski stručnjak i dalje ustraje u svojoj nogometnoj filozofiji, iako momčad bolje funkcionira u sustavu u kojem je navikla igrati prije njega, te ustraje u tome da elementom iznenađenja riješi pitanje pobjednika.

Van Gaal je susret protiv QPR-a započeo u svojoj 'tradicionalnoj' 3-5-2 formaciji, poluvrijeme je završilo bez pogodaka, a onda je Nizozemac u nastavku promijenio taktiku u 4-4-2. To je zazivao veliki broj Unitedovih navijača na tribinama i to s razlogom. United je u nastavku proigrao, bio je opasniji po gol domaćina, no tvrdoglavi Nizozemac je nakon pobjede komentirao:

"Da, stvarali smo više prilika, no takva formacija nas više otvara našim suparnicima. 3-5-2 nam daje savršenu ravnotežu u utakmici".

Čini se da ni ovo neće uvjeriti Van Gaala da odustane od svoje taktičke filozofije. 

Nadalje, Van Gaal je ljetos doveo najskuplje 'otočko' pojačanje u povijesti iz redova Real Madrida, veznjaka Angela Di Mariju za 60 milijuna funti. Argentinski reprezentativac je prije tjedan dana uvršten u idealnih 11 u izboru FIFA-e (kao veznjak) i zašto ga onda Van Gaal u utakmici protiv QPR-a koristi u napadu?! 

Da stvar bude bizarnija, iz veznjaka (Di Marije) u formaciji Louisa van Gaala igra napadač - Wayne Rooney...

Najčudnija stvar koja se dogodila minule subote je trenutak kada je United izborio korner, a lopti je pristupio - Phil Jones!?

Wayne Rooney već dulje vrijeme izvodi većinu prekida kod Manchestera, tu su još sjajni izvođači prekida poput Juana Mate i Di Marije, no Van Gaal se odlučio da za izvođača kornera postavi STOPERA.

Ne treba ni spominjati da je društvena mreža Twitter 'eksplodirala' nakon tog trenutka, jer je većina navijača počela sprdati i kritizirati takav potez i odluku menadžera.

Spomenimo i Radamela Falcaa kojeg su mnogi smatrali nezaustavljivim napadačem u prošloj sezoni i sezoni prije toga, no otkako je stigao u United kod Van Gaala Kolumbijac je 'izgubio' osjećaj za pogodak.

Van Gaal je dokazani nogometni genije, no da li je ovoga puta ipak malo pretjerao? Vjerujete li doista da zna što radi? Istina, United drži visoko četvrto mjesto u prvenstvu unatoč katastrofalnom startu, no s obzirom da je Nizozemac potrošio više od 150 milijuna eura na pojačanja prošloga ljeta, ta se pozicija i ne može smatrati uspjehom...

Van Gaal tvrdi da mu je potrebno i do tri sezone da stvori 'nogometni stroj', no hoće li toliko vremena dobiti ostaje za vidjeti. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider