Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav bi to posao bio...

Juve sprema "krađu stoljeća": Mourinho već kipti od bijesa

Specijalisti za dovođenje klasnih igrača bez odštete ponovno su u akciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United doveo se u prilično nelagodnu situaciju dopustivši da im veliki broj igrača uđe u zadnju godinu ugovora i u ljeto 2019. može otići besplatno. Neminovno je da će se dogoditi veliki egzodus s Old Trafforda, iako tu treba razlučiti da će se nekim igračima Crveni vragovi zahvaliti, a neke pod svaku cijenu pokušati zadržati i ponuditi im novi ugovor.

Zadatak broj jedan jest David de Gea. Jedan od najboljih svjetskih vratara u United je stigao prije sedam godina iz Atletico Madrida i isprofilirao se u superkvalitetnog čuvara mreže, ali još uvijek nije uspio postići dogovor s čelnicima Uniteda oko novog ugovora. Aktualni mu vrijedi do 30. lipnja 2019. i tjedno zarađuje 200 tisuća funti (nešto više od 10 milijuna funti godišnje).

Prokušani recept

Dok De Gea iščekuje novu ponudu, stižu signali kako je veliku operaciju njegova dovođenja pokrenuo Juventus. I engleski i talijanski mediji pišu da Stara dama čeka siječanj, kada može i službeno ući u pregovore sa španjolskim reprezentativcem.

Dotad, dok igrač ne uđe u posljednjih šest mjeseci ugovora, to je zabranjeno, ali ne sumnjamo da čelnici Juvea neće (ako već i nisu) preko posrednika ostvariti kontakt s De Geom i predočiti mu detalje ugovora.

I ogromno pojačanje i ušteda

Zasigurno će to biti veća plaća od one koju De Gea ima sad u Unitedu. Juventus neće štedjeti jer dovoljna će ušteda biti ta što neće morati iskrcati desetke milijuna eura odštete Englezima. A dobit će, dugoročno, vratara najviše klase jer De Gea ima samo 27 godina...

Time bi se nastavila dugogodišnja Juveova praksa prema kojoj je neke fenomenalne nogometaše doveo bez odštete. Andrea Pirlo, Paul Pogba, Fabio Cannavaro, Luca Toni, Fernando Llorente, Dani Alves, Sami Khedira, Emre Can – svi su oni u posljednjih 10-ak godina dovedeni bez odštete.

Juventus trenutačno ima Wojciecha Szczesnyja i Mattiju Perina, treći je vratar Carlo Pinsoglio, a De Gea je bolji od svih njih.

S druge strane, Jose Mourinho pun bijesa gleda na takav scenarij. Ako i uspije preživjeti sadašnju krizu i kritike koje stižu sa svih strana, moglo bi mu se dogoditi da bez jako važne karike krene u novu sezonu.

Sergio Romero i Lee Grant su De Geine kolege na Old Traffordu, a to je nešto s čim će se teško zadovoljiti i Mourinho i bilo koji drugi menadžer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider