Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako im se to dogodilo...

Veliki egzodus s Old Trafforda: 10 igrača napušta Manchester United?!

Nevezano za budućnost Josea Mourinha, pregršt je igrača na izlaznim vratima engleskog velikana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United na mizernom je 10. mjestu Premierlige i sve se glasnije priča o smjeni Josea Mourinha. Bez obzira na to hoće li to biti ovih dana ili za nekoliko tjedana, jasno je da Crveni vragovi moraju napraviti veliku čistku u svlačionici, a engleski mediji pišu kako će se to sigurno i dogoditi, ali ne usred sezone u zimskom prijelaznom roku već idućeg ljeta.

Tada bi svi oni nezadovoljni statusom, kao i oni za koje je procijenjeno da nisu dovoljno kvalitetni za United, trebali napustiti velikana s Old Trafforda.

De Gei povišica ili odlazi

David de Gea pritom će biti možda i najopsežniji posao. Španjolac je jedan od najboljih svjetskih vratara i već godinama koketira s Real Madridom, ali nakon što je tamo ovog ljeta otišao Thibaut Courtois, ta su mu vrata zatvorena. De Gea smatra da zaslužuje više od sadašnjih 200 tisuća funti tjedno, a ugovor mu istječe na ljeto i može slobodno potpisati s bilo kim bez odštete.

U skupini onih kojima također istječe ugovor i mogu otići besplatno jesu Phil Jones, Chris Smalling, Ashley Young, Anthony Valencia, Matteo Darmian, Juan Mata, Anthony Martial, Ander Herrera i Andreas Pereira.

Jones i Smalling nisu stoperi top-klase i njihovo se vrijeme primaklo kraju, tim više ako Mourinho ostane menadžer jer Portugalac vapi za pojačanjima u srcu obrane.

Younga i Valenciju već pritišću godine, obojica su zagazili u 34.

Ni Darmian ni Herrera nisu dokazali da ih je Louis van Gaal onomad s pravom doveo u United, dok se Pereira vratio s posudbe iz Valencije, ali nikako da se nametne.

Martial možda i ostane

Posebna su priča Martial i Mata. Francuz je napokon zgrabio minutažu kod Mourinha, zabio je četiri gola ove sezone, igra jako dobro i gotovo će sigurno dobiti ponudu Uniteda za novi ugovor. Problem ostaje to što je izuzetno čvrst u svom stavu da ode iz Manchestera.

Mata, neokrunjeni kralj asistencija, na proljeće će proslaviti 31. rođendan, ali on još mnogo toga može dati. Iako je spiskao ogroman novac na pojačanja, Mourinho i dalje u ekipi nema igrača koji može bolje podvaliti loptu od sjajnog Španjolca.

Manchester United "pliva" u novcu, godinama je klub koji najviše zarađuje od izvannogometnih aktivnosti, ali i kod njih će odraziti to što bi svi ovi igrači mogli otići besplatno, jer zamjene neće biti jeftine...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider