Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klinac oduševljava

Klopp opet kupuje u Bundesligi: Top pojačanje koje će koštati više od 100 milijuna

Nijemac na klupi Liverpoola označio je glavni prioritet Redsa u ljetnom prijelaznom roku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jürgen Klopp i Liverpool nezaustavljivo gaze prema prvom naslovu prvaka Engleske nakon (pre)dugih 30 godina čekanja, a paralelno s tim pripremaju teren za ljetni prijelazni rok.

Glavna meta Redsa za ljeto, kako pišu engleski mediji, bit će Kai Havertz, sjajni 20-godišnji veznjak Bayer Leverkusena.

Riječ je o mladiću koji je klasična desetka, ofenzivni veznjak, premda je u nekim situacijama u dresu Apotekara znao odigrati i na desnom krilu odakle bi također bio opasan s obzirom da je ljevak i ima mogućnost ulaska u sredinu.

Havertz je prošle sezone igrački eksplodirao, postigavši 20 pogodaka za Bayer u svim natjecanjima, od čega ih je 17 bilo u Bundesligi.

Tržišna vrijednost 90 milijuna eura

Iako će u lipnju proslaviti tek 21. rođendan, već je upisao sedam nastupa za reprezentaciju Njemačke (i postigao jedan gol), a to je zasigurno doprinijelo tome da je njegova trenutna tržišna vrijednost, prema Transfermarktu, vrtoglavih 90 milijuna eura.

Budući da Havertz ima ugovor koji vrijedi još više od dvije godine, Bayer Leverkusen neće na ljeto biti u poziciji da ga pošto-poto mora prodavati.

Iz perspektive Liverpoola, to znači da će morati ponuditi odštetu koja će sigurno biti visoka, vrlo vjerojatno i veća od 100 milijuna eura.

Klopp iz Bundeslige već doveo Keitu i Matipa

Engleski velikan tako bi mogao ponovno u Bundesligi pronaći pojačanje od kojeg će dugoročno imati veliku korist.

Prije pet godina na Anfield je na mala vrata iz Hoffenheima stigao Roberto Firmino, a otkako je Jürgen Klopp sjeo na klupu, još su dvije važne karike u aktualnom kadru stigle iz Njemačke: Naby Keita iz RB Leipziga za odštetu od 60 milijuna eura te Joël Matip iz Schalkea besplatno, kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider