Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kinezi napadaju

Klopp oprao lovce na rudnike zlata: "Kako im to samo padne na pamet?"

Karizmatičnom njemačkom treneru Jürgenu Kloppu vrlo je smiješna situacija u kojoj vrhunski nogometaši odlaze u Kinu da bi zaradili novac, ali igrali poluamaterski nogomet

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kineski bogatuni ponovno su navalili na europsko nogometno tržite, a posljednja "riba koju su upecali" bio je Chelseajev Brazilac Oscar. Osebujni menadžer Liverpoola Jürgen Klopp ne može shvatiti takve odluke nogometaša koji su i dalje dovoljno kvalitetni da igraju u najboljim ligama današnjice i to je bez problema javno podijelio sa svima.

"Vjerujem da igrač može zaraditi dovoljno novaca u najboljim ligama Europe. U ovome trenutku Kina nije liga u koju igrače odlaze da bi se posvetili nogometu. Privlači ih samo i isključivo novac", smatra Klopp koji priznaje da se Redsi ne mogu obraniti od takvih napada Kineza.

"Ako je igraču novac prioritet mi se od toga ne možemo obraniti. Vjerujem da je Oscarova obitelj zadovoljna njegovom odlukom. Sigurno više neće imati financijskih problema. Ne znam zaista kako ljudima na pamet padne da odluče otići u Kinu. Ja bih osobno tamo išao isključivo samo na odmor", zaključio je šaljivi Klopp.

Kada smo već kod ludih iznosa, uskoro bi Carlos Tevez mogao postati najplaćeniji igrač svijeta. Shanghai Shenhua mu nudi dvogodišnji ugovor vrijedan 40 milijuna eura po sezoni!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider