Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudbina vodi na Maksimir

Jurčević za Dnevnik Nove TV podijelio prve dojmove: Azerbajdžan sanja Euro

Bivši trener Dinama Nikola Jurčević samo za Dnevnik Nove TV otkrio je svoje dojmove nakon što je imenovan izbornikom Azerbajdžana. Svjestan visokih ciljeva koji su pred njega postavljeni, Jurčević se najviše veseli službenom debiju koji ga čeka baš protiv Vatrenih na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dobar glas daleko se čuje, a onaj o Nikoli Jurčeviću stigao je čak do Bakua. Dugogodišnji suradnik Slavena Bilića i prethodnik Nenada Bjelice na klupi Dinama vodit će Azerbajdžan kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

"Pokazali su mi sa kakvim velikim imenima su pregovarali i razgovarali, tako da je za mene stvarno jedna velika čast što sam dobio priliku da vodim reprezentaciju Azerbajdžana", izjavio je Jurčević za Dnevnik Nove TV.  

Ovaj 52-godišnji Zagrepčanin ne skriva da je veliki poticaj njegovu imenovanju pružio sjajan posao koji je od 2014. do 2017. na klupi Azera napravio Robert Prosinečki.

"Prosinečki je ostavio jako duboki trag"

"Pa imao sam prilike vidjeti ovih dana pa i danas na konferenciji za medije da ljudi jako vole Robija i kao trenera i kao osobu. Ostavio je jako duboki trag u Azerbajdžanu i naravno da njegove dobre riječi o meni su imale također veliki značaj."

Sudbina je htjela da svoj službeni izbornički debi Jurčević odradi nekoliko stotina metara zračne udaljenosti od svog doma, jer Azerbajdžan 21. ožujka kvalifikacije za Euro otvara gostovanjem kod Hrvatske.

"Moja prva utakmica na toj novoj izazovnoj destinaciji igra se praktički kod moje kuće i to je jedna stvar koja me izuzetno veseli i nadam se da ćemo se predstaviti u pravom izdanju u Maksimiru."

Savez 108. reprezentacije svijeta pred novog izbornika stavio je visoke ciljeve. Dovoljno visoke da u skupini s Hrvatskom, Velsom, Slovačkom i Mađarskom sanjaju o plasmanu na Euro.

"Neki san je da probamo doći do borbe za drugu poziciju"

"Pošto se neke utakmice Europskog prvenstva igraju u Bakuu, neki san rekao bih - možda ne toliko cilj nego san, je da se pokuša napraviti neko iznenađenje i neko čudo i da se možda dođe u borbu za tu drugu poziciju."

Na tom teškom zadatku desna ruka bit će mu Mario Tokić, a nije isključeno da još koji Hrvat postane članom njegova stožera. Jurčević je s Azerbajdžanskim nogometnim savezom potpisao ugovor za ovaj kvalifikacijski ciklus, uz opciju produženja na onaj idući - mundijalski. Želimo mu da se za njega izbori otkidajući bodove Walesu, Slovačkoj i Mađarskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider