Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ide na nike akademiju

Josip Kolobarić pobjednik Nikeovog turnira Most Wanted: 'Ovo je prilika života'

Izbornik Čačić podržao je mlade nogometne nade na finalu natjecanja Nike Most Wanted koje se održalo u Zagrebu, a koje inspirira i daje priliku mladim nogometašima diljem svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Josip Kolobarić doživio je ostvarenje svog nogometnog sna. Ovaj 18-godišnjak iz Omiša pobjednik je natjecanja Nike Most Wanted, koji traži i odabire talenata diljem svijeta, te je proglašen najboljom mladom nogometnom nadom u Hrvatskoj.

Kao pobjednik Nike Most Wanted natjecanja u Hrvatskoj, Josip će u travnju sudjelovati na prestižnoj Nike akademiji u Clairefontaineu, u Parizu. S pobjednicima iz drugih zemalja Josip će imati pristup elitnim treninzima i stručnim skautima te priliku za izboriti mjesto u Nike Akademiji. Najbolji u Parizu osvaja priliku za pohađanje Akademije u St, George's Parku domu engleske nogometne reprezentacije, ali i mogućnost profesionalnog ugovora.

Za Josipa je ovo veliki korak i najveća prilika koju je imao u životu.

„Osjećam se izvanredno. Još uvijek nisam svjestan svega, ali znam da je ovo prilika života i najbolji motiv koji mogu imati za dalje. Dat ću sve od sebe na Nike akademiji“, istaknuo je Josip koji je odabran među 139 mladih amatera koji su sudjelovali na probnim natjecanjima u Omišu, Zadru, Slavonskom Brodu i Zagrebu - na terenima na kojima su neki od najboljih hrvatskih igrača poput Modrića, Mandžukića, Perišića i Pjace započeli svoja nogometna putovanja.

Natjecatelje su tijekom potrage koja je obuhvatila cijelu zemlju podržavali i slavni reprezentativci, a izbornik Čačić im je pružio podršku prije finalne utakmice u zagrebačkom sportskom centru Zagrebello te im poručio kako je ovo sjajna prilika koja, kao i svaka druga zahtjeva puno rada i predanosti. U finalu je sudjelovalo 29 odabranih talenata iz svih krajeva Hrvatske.

Nike Most Wanted je projekt potrage i odabira nogometnih talenata diljem svijeta tim mladim nadama daje priliku da pokažu svoje vještine pred najboljim trenerima i mentorima iz sportskog svijeta. Prijave za mjesto u Nike Most Wanted natjecanju bile su omogućene putem Nike Football aplikacije.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider