Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nike predstavio novi dres

Čačić: To nam daje pravo da vjerujemo da možemo nastaviti gdje su stali Vatreni '98

Novi dres hrvatske nogometne reprezentacije izazvao je pozitivne komentare samih nogometaša, ali i izbornika. Ante Čačić vjeruje da njegovi igrači u novoj garnituri za Francusku mogu nastaviti tamo gdje su stali Vatreni 1998...

Nike je i službeno objavio izgled novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije. Domaći dres uobičajeno je pun kockica koje simboliziraju naš grb. Ne znamo koliko su se dizajneri Nikea vodili dresom u kojem je Hrvatska 1998. godine postigla povijesni rezultat osvojivši brončanu medalju, no znamo da bi takav veliki rezultat, ovaj put na Euru, bilo krasno ponoviti.

U tom bi dresu Hrvatska trebala istrčati već protiv Izraela u prijateljskom susretu 23. ožujka. Tako će Osječani prvi uživo vidjeti novi dres.

"Meni se jako sviđa i vidim svim igračima. Dres koji je zadržao obilježje hrvatske reprezentacije od samog njezinog početka. Jedna dinamičnost, što govori da Vatreni traju. Meni se jako sviđa. I ovaj rezervni dres s ovom plavom kombinacijom je isto tako dobar", rekao je izbornik Čačić.

A, dres za Euro sviđa se i onima koji vjeruju u još jednu kockastu bajku s francuskim predznakom.

"Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima govori toliko puno priča o našoj zemlji i o našoj reprezentaciji. Sviđa mi se novi dres, jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima", rekao je Modrić.

"Jedva čekam odigrati utakmicu u novom dresu. Nevjerojatan je osjećaj predstavljati zemlju na velikom natjecanju, stoga ćemo dati sve od sebe da igramo najbolje što možemo u novim dresovima", izjavio je Mateo Kovačić.

Kockice, kao globalno prepoznatljivi element hrvatskog dresa, i dalje dominiraju, a ove bude sjećanje na jednu posebnu kombinaciju.

Ove kockice valovito lagano napravljene podsjećaju na onaj dizajn iz Francuske '98. Simbolika?

"Pa, je. Mislim da upravo taj osjećaj kretanja tog dresa, ta dinamičnost daje za pravo da vjerujemo da možemo nastaviti tamo gdje su Vatreni stali '98", objasnio je hrvatski izbornik.

Letvica je u nebeskim visinama, poželimo im da se vinu što je dalje moguće...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider