Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lazio ga je prepoznao

Rijekin junak nije slavio golove: "To je normalno jer navijam za Hajduk"

Mladi branič šest je minuta bio tragičar, prije nego se prometnuo u heroja Riječana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U manje od 10 minuta preokret Rijeke u Jadranskom derbiju režirao je Josip Elez, 22-godišnji Splićanin koji je ovog ljeta stigao na Rujevicu na posudbu iz Lazija.

Elezov igrački put zanimljiv je utoliko što je dijete Hajduka iz kojeg je transferiran prije tri godine u redove talijanskog velikana za svega 400 tisuća eura.

Iako su on i Antonio Milić (obojica '94. godište) važili za iznimno talentirane stopere, u Hajduku nijedan ni drugi nisu dobili pravu priliku (20-ak utakmica u kontinuitetu u sredini obrane) jer su "zacementirano" mjesto imali Mario Maloča i Goran Milović - dvojac koji nije imao toliko talenta kao Elez i Milić, ali istovremeno i dvojac koji je imao praktički sigurno mjesto u početnih 11, jer igrali su kad god su bili spremni.

Forsiranje Maloče i Milovića od strane Hajduka dovelo je do toga da se nekolicina perspektivnih mladića nije razvila na pravi način i otišli su iz kluba prvom prilikom koja se ukazala. Među takve spada i Elez, kojeg je uočio Lazio i doveo za simboličnu odštetu.

Kako to već obično biva s mladim hrvatskim nogometašima u Italiji, u početku je Elez igrao za mladu momčad Lazija u Primaveri, zabivši pritom devet golova u 34 nastupa (uz dvije asistencije).

Uslijedile su posudbe, prvo u Grosseto, zatim mađarski Honved, a onda i u danski Aarhus gdje je prošle sezone bio odličan.

Posudba u Rijeku - potez od kojeg su profitirali svi

S obzirom da mu Lazio nije mogao jamčiti minutažu, zaključili su kako je definitivno bolje da ode na još jednu posudbu nego da uglavnom sjedi na klupi u ovoj sezoni. I tu je onda uletjela Rijeka, s posudbom i opcijom prvokupa, a sudbina je htjela da se Elez u dresu Riječana prvi put u strijelce upiše baš protiv Hajduka.

"Ne znam je li mi drago ili ne što sam zabio, ipak sam ja rođen u Splitu. A što se tiče slavlja, normalno je da nisam slavio jer od malih nogu navijam za Hajduk. Ipak, kad počne utakmica sve se to zaboravlja, emocije se ostavljaju sa strane, ja sam sada igrač Rijeke", izjavio je Elez nakon što je zadržao momčad Matjaža Keka u pobjedničkom ritmu.

"Ne možemo još pričati o naslovu prvaka jer je tek studeni, ali idemo svaku utakmicu po pobjedu pa dokle doguramo", zaključio je Elez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider