Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još mjesec dana

Brekalo nije igrao jer ne želi ostati u Dinamu? 'Bliži je odlasku nego ostanku'

Mladi Josip Brekalo mogao bi napustiti Maksimir prije nego što počne seniorski dio njegove karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je prva momčad Dinama s nizom mladih igrača i dva debitanta (Šemper i Božić) igrala u Koprivnici, Josip Brekalo, jedan od najvećih talenata, mogao ju je gledati na TV ekranima ako se stigao istuširati nakon utakmice druge momčadi Dinama protiv Gorice.

Dvije su teze zašto je Brekalo odjednom “degradiran”: jedna je zato što ne želi, za mjesec i pol kada navršava 18 godina, potpisati novi ugovor s Dinamom, a druga je da je to packa za lošu utakmicu protiv Istre.

U prilog prvoj teoriji ide priča da je njegov otac rekao klubu da od obećanja koje su postigli o novom ugovoru neće biti ništa, da Josip ide u Bundesligu. No, nije to prvi put da Brekalo odlazi.

''On i obitelj, moj je dojam, bliže su odlasku nego ostanku, ali razgovaramo'', kazao je nedavno Zoran Mamić.

I ti su razgovori doveli do toga da je dogovoren ostanak, da Brekalo bude u fokusu i izlogu i da na kraju i on i Dinamo od toga imaju velike koristi. No, sad se opet priča stubokom okrenula, sad opet odlazi. Ali, do 23. lipnja i njegova rođendana ima vremena da se, kao i dosad, nekoliko puta predomisli.

I onda može potpisati novi ugovor ili otići bez odštete, osim simbolične naknade od nekoliko stotina tisuća eura za razvoj igrača. Dinamo bi izgubio, ali možda bi izgubio i Brekalo. Jer, samo je jedan igrač, koji je otišao kao klinac, napravio pravu karijeru, samo Ivan Perišić...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider