Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Daleko od slavnih dana

Još pamti maksimirski nokaut: Bugarski izbornik želi osvetu Čačiću

Ante Čačić u avanturu na klupi hrvatske reprezentacije kreće večerašnjom utakmicom protiv Bugarske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Protivnik hrvatske reprezentacije (večeras na Maksimiru od 20:45) u devetom kolu skupine H bit će Bugarska.

Može li Prosinečki pomoći Hrvatskoj? Evo tko sve večeras lovi Euro

I Hrvatska i Bugarska selekcije su koje su najveći uspjeh polučile u 90-im godinama prošlog stoljeća, ali za razliku od Vatrenih Bugari nisu zadržali gotovo redoviti kontinuitet nastupa na velikim natjecanjima pa tako njihovo zadnje pojavljivanje datira još od Eura u Portugalu 2004.

Bugarska, trenutno 78. na FIFA-inoj ljestvici, danas sasvim je nešto drugo u odnosu na zlatnu generaciju koju je predvodio Hristo Stoičkov.

Klasa poput Stoičkova više nemaju ni približno pa i nije toliko iznenađenje što ih više od 10 godina nema 'nigdje'. Glavne zvijezde u aktualnom kadru su veznjak moskovskog CSKA Georgi Milanov, kapetan je napadač Ivelin Popov (Spartak Moskva), a tu je i povratnik u reprezentaciju, branič Ivan Ivanov iz Basela.

Na papiru je Hrvatska za Bugare svemirski brod, ali teren je ionako glavno mjerilo, a tu tek treba vidjeti kako će izgledati Vatreni pod vodstvom Ante Čačića.

Petev još pamti maksimirski nokaut

Izbornik Bugarske je Ivajlo Petev, koji je bio trener Ludogoreca prije tri godine kada ih je Dinamo u drugom pretkolu Lige prvaka izbacio golom Domagoja Vide u 98. minuti. Na klupi Modrih tada je sjedio Ante Čačić, a Petev u najavama utakmice nije propustio apostrofirati da, kao i pojedini igrači Ludogoreca koje ima u kadru, želi se osvetiti Čačiću.

U šali je Petev znao reći kako nije bio na trenerskoj nastavi kad se učio defenzivan nogomet što bi trebala biti garancija da Bugarska neće 'parkirati autobus' na Maksimiru. Sa željom za nadigravanjem pokušat će doći do pozitivnog rezultata kako bi ih zapljusnuo val optimizma uoči početka kvalifikacija za SP u Rusiji, što je Petev označio kao njihov 'sveti cilj'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider