Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Paket aranžman?

Još jedan Halilović u Barceloni: Evo koliko će Dinamo zaraditi!

I dok je u Dinamo stigao perspektivni Barcelonin kadet Dani Olmo, u suprotnom je smjeru otišao Dino Halilović, jedan od dvojice mlađe braće Alena Halilovića, dojučerašnjeg velikog talenta „modrih“ koji je ovoga ljeta prešao u Barcelonu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dino Halilović u nadolazećoj sezoni igrati će u Barceloninoj B juniorskoj momčadi, piše katalonski dnevnik El Mundo Deportivo.

U Dinamo stigla mlada nada iz Barcelone

Dinamo i Barcelona nastavljaju s razmjenom igrača? Evo što kaže Mamić!

Ostvarilo se ono što se i najavljivalo, familija Halilović seli u Barcelonu. Nakon Alena Halilovića, u Barcelonu je iz Dinama prešao i njegov mlađi brat Dino, a očekuje se da će im se uskoro pridružiti i najmlađi brat, devetogodišnji Damir, koji također figurira kao veliki talent.

Ne znamo radi li se o dogovorenom paket aranžmanu ili je u pitanju puka koincidencija, ali činjenica je da se prelazak mladih igrača iz Dinama u Barcelonu i obratno dogodio u isto vrijeme. Kako god, dvojica Halilovića nastavljaju karijeru u Barceloni, a Olmo u Dinamu.

„Dino je rođen 1998., mlađi je brat poznatijeg Alena Halilovića, a karijeru u Barceloni započet će u ponedjeljak u juniorskoj B momčadi koju vodi Garcia Pimienta, iako se razmišljalo da krene odmah u A juniorskoj selekciji, no od toga se ipak odustalo“, piše El Mundo Deportivo i dodaje kako Dino bez problema može igrati u nacionalnoj juniorskoj ligi jer je u veljači napunio 16 godina.

Katalonski list piše kako Dino najbolje partije pruža kao povučeni napadač koji pred vrata suparnika stiže iz drugog plana.
„Poznat je po svom talentu, nogometnoj inteligenciji, zadnjem pasu i sposobnosti da dominira terenom, a nedostatak mu je kao i starijem bratu Alenu fizička krhkost“, piše El Mundo Deportivo koji u zaključku konstatira kako je Dino s Dinamom osvojio Nike Premier Cup te je u „modrom“ klubu proveo pet sezona, što znači da će Barcelona morati platiti iznos od 300.000 eura Dinamu kao naknadu za razvoj igrača.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider