Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Velika je to stvar, ali...'

Dinamo i Barcelona nastavljaju s razmjenom igrača? Evo što kaže Mamić!

Dinamo u subotu dočekuje Zadar u 3. kolu Prve HNL, no u centru medijske pažnje još uvijek je u prvoj utakmica u Danskoj

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka slavio u Aalborgu s 1:0. Kako je trener zadovoljan s igrom nekih pojedinaca?

FOTO Dinamo doveo novo pojačanje: 'Ponuda koja se ne odbija'

Prvo je na meniju bio Argentinac Sigali.
„Izuzev greške na početku utakmice u Danskoj ja sam zadovoljan kako je odigrao i nemam primjedbi. Greške su dio sporta i da nema toga ne bi niti bilo golova, krivih odluka, (ne)dosuđenih penala i to treba tako prihvatiti. Ne treba secirati svaku grešku nikome, pa niti njemu, jer ćemo svi završiti u ludnici“, kazao je Mamić, a prenosi službena web stranica Dinama.

Potom su na red došli Pivarić i Antolić.
„Njihova desna strana je bila ofenzivnija, tu moramo biti bolji, ali nisam nezadovoljan kako je Piva igrao, posebno drugo poluvrijeme. Antolić? Nije istina da on trkački ne može igrati na krilu. On je jedan od naših spremnijih igrača i to nije sporno. Kažem, ne bih o pojedincima nego o momčadi. Kada ekipa bolje izgled, onda svi igraju bolje, nogomet je momčadski sport.“

Mamić je prokomentirao i dolazak u Dinamo Danija Olma, dojučerašnjeg mladog igrača slavne Barcelone.
„Vidjeli ste o kakvom se mladom igraču radi: kapetan Barcelone i godinama najbolji igrač. Naravno da je velika stvar što je takav igrač došao u Dinamo i hvala ljudima koji su pomogli u tom poslu te uvjerili njegovu obitelj da je Dinamo prava opcija. Budućnost će pokazati hoće li se on razviti u velikog igrača kojeg svi želimo, ali ne bih stavljao pritisak vremena kada će se to dogoditi. On je danas jedan od najboljih na svijetu u svojem godištu, ali to je još daleko od onoga što mi mislimo da on može biti.“

Eto, prema Barceloni je otišao Alen Halilović, a u Zagreb je stigao Olmo. Je li moguće da se nastavi suradnja Dinama i Barcelone i pod kojim uvjetima?
„Ja nisam za opcije da nam dolaze na posudbu neki igrači koji njima nisu u prvom planu. Dinamo je preveliki klub da bi razvijao igrače za nekoga drugog. Može posudba, ali pod uvjetom da mi možemo otkupiti ugovor ako se odlučimo za tako nešto“, istakao je Mamić pa čestitao ostalim hrvatskim klubovima na europskim rezultatima.

„Iskoristio bih ovu priliku i čestitao Rijeci i Splitu na uvjerljivim pobjedama. To je veliki dobitak za sve nas koji radimo u nogometu, ali i cijelu državu. Isto tako želim vjerovati da Hajduk može okrenuti rezultat i proći u sljedeću rundu. Želim im to od svega srca. Ovo su samo novi dokazi da naš nogomet nije kakav ga većina želi prikazati nego da je puno kvalitetniji, bolji i zaslužuje poštovanje i podršku medija“, zaključio je trener Dinama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider