Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima nešto u tome

Najmoćnijem agentu svijeta odgovaralo bi da Mourinho preuzme ovog velikana

Novinar Timesa Gabriele Marcotti iznio je zanimljivu teoriju u vezi Josea Mourinha i njegovog potencijalnog budućeg poslodavca Manchester Uniteda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto da gleda stvari iz kuta kluba ili menadžera, Marcotti diskutira o tome zašto je to važno za vodećeg svjetskog agenta Jorgea Mendesa. Na to ga je dodatno potaknula priča koja se pojavila tijekom vikenda, a koja tvrdi da je Jose Mourinho navodno ManUtd-u poslao pismo od šest stranica u kojima objašnjava zašto on pravi čovjek za taj posao.

Mendes je odmah opovrgnuo te glasine, rekavši da je takav prijedlog 'smiješan i apsolutno van svake pameti'. Međutim, za Marcottija način na koji je Mendes reagirao nije slučajan. Nakon velikog uspona, sezona 2015-16 nije bila tako plodonosna za njegove klijente. Dapače, u opadanju je.

Osim Mourinha, Julen Lopetegui je otišao iz Porta, dok je Nuno dobio otkaz u Valenciji. Zatim Monaco – klub s jakim Mendesovim vezama – se koprca, dok se transfer Davida De Gee iz ManUtd-a u Real jednostavno urušio.

Na kraju, Mendesov najveći adut, Cristiano Ronaldo, također se nalazi u nezahvalnoj situaciji. Ronaldo će idućeg tjedna navršiti 31 godinu, a njegova budućnost na Bernabeu nipošto nije sigurna. Što je još jedna glavobolja za Mendesa.

Naravno, ništa od toga ne znači da Mendes više nije najmoćniji nogometni menadžer. Ali ipak ukazuje na to da u poslu u kojem dominiraju osobni odnosi uvijek može doći do promjene trenda. Iz tog razloga Mendesu bi najviše odgovaralo da Mourinho preuzme momčad s Old Trafforda. I zbog ugleda i zbog financija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider