Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Jedini imao hrabrosti'

Jordanski princ opet kandidat za predsjednika FIFA-e

Jordanski princ Ali bin al-Hussein u srijedu je službeno objavio svoju kandidaturu za nasljednika Seppa Blattera na čelu Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Negdašnji dopredsjednik FIFA-e je krajem svibnja izgubio izbore od Blattera, a Švicarac je zbog ogromne korupcijske afere potom podnio ostavku, pa će se novi predsjednik birati 26. veljače 2016. u Zürichu.

Princ Ali bin al-Hussein je svoju kandidaturu objavio u Ammanu, a kazao je kako je on jedini kandidat koji ima hrabrost suprotstaviti se korupciji koja uništava FIFA-u.

"Prije deset mjeseci bio sam jedini koji je imao hrabrosti suprostaviti se Blatteru. FIFA više nego ikad treba promjene, a ostali kandidati ih ne mogu provesti", kazao je 39-godišnji princ u ruševinama rimskoga amfiteatra u jordanskom glavnom gradu.

Osim jordanskog princa kandidaturu su najavaili predsjednik UEFE Michel Platini i Brazilac Zico, a prijavio se i južnokorejski milijarder Chung Mong Joonu, koji bi mogao biti suspendiran zbog brojnih kršenja etičnih pravila.

Prince Ali je inače polubrat jordanskoga kralja Abdulaha II.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider