Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U borbi s Meksikancima

Dinamo se riješio Brazilca, na meti je paragvajski napadač

U ponedjeljak 2. siječnja otvara se zimski prijelazni rok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meksički prvoligaš Club Leon želi dovesti paragvajskog napadača Waltera Gonzaleza iz portugalske Arouce za kojega je zainteresiran i zagrebački Dinamo.

Izjavio je to na press konferenciji trener Club Leona Javier Torrente.

"Da, on je na listi opcija no nije jedini jer postoje neke prepreke za njegovo dovođenje. Trebamo vidjeti što će biti s tim."

Američki sportski portal ESPN navodi kako Meksikanci još uvijek nisu poslali službenu ponudu dok je 21-godišnjem napadaču primamljiviji interes Dinama jer želi igrati u Europi. Gonzaleza je u portugalskog prvoligaša Aroucu posudila paragvajska Olimpia iz Asunciona a posudba istječe na ljeto. Njegova tržišna vrijednost iznosi 750.000 eura. Predsjednik Olimpije je ovaj mjesec izjavio da će se igrač vratiti u Olimpiju ove zime ako ne ode u Dinamo.

Henriquez na odlasku

Njegov dolazak vezan je uz želju za odlaskom koju je izrazio Angelo Henriquez.

"Kontaktirao me Universidad de Chile no moram razmotriti različite opcije. U siječnju ćemo vidjeti što će biti. Universidad de Chile mi je jako drag, znam da je čileanska liga jaka, no cilj mi je uspjeti u Europi. Početi u nekom klubu, u nekoj jakoj ligi, to je moj cilj i blizu sam mu. Nadam se da ću uskoro otići u neku konkurentniju ligu u Europi", izjavio je napadač Modrih u razgovoru za čileanske medije.

Što se tiče Gonzaleza, on je ove sezone sudjelovao u 18 utakmica te je zabio 4 gola a još jednom je dodao za pogodak. Prošle sezone je za Aroucu zabio 7 golova u 19 nastupa a portugalska momčad je bila izborila nastup u kvalifikacijama za Europa ligu. Arouca se sada nalazi na 12. mjestu u prvenstvu.

Aktualni hrvatski prvak Dinamo zaostaje šest bodova za Rijekom te traži nove igrače. Klub je odbio reći da li je poslao ponudu za Gonzaleza. Prijelazni rok se otvara u ponedjeljak 2. siječnja i trajat će do 31. siječnja.

Maksimir je dosad napustio 25-godišnji defenzivni vezni Brazilac Jonas koji se sa posudbe vratio u brazilski Flamengo. U utorak je otišao na novu posudbu u brazilsku Coritibu nakon što je odigrao 22 utakmice za Dinamo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider