Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Španjolac razočaran

Osječani slave, Carrillo razočaran: "Presudili su detalji..."

Katalonski stručnjak na klupi splitskih Bilih doživio je drugi poraz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golovima Muzafera Ejupija Osijek je u Gradskom vrtu pobijedio Hajduk 2:1 (0:0) i bodovno se izjednačio sa splitskom momčadi na trećem mjestu.

Rođendanska utakmica, atraktivan protivnik – i onda kiša sve pokvari. Loše vrijeme opet se poigralo s očekivanjima velike posjećenosti u Gradskom vrtu. Ipak, i onih gotovo pet tisuća gledatelja (što je druga najveća posjećenost u Osijeku ove sezone) koji su podnijeli žrtvu i rizik da ostanu mokri do gole kože imalo je što vidjeti, barem od domaćina.

"Bila je teška utakmica, intenzivna, do jedanaesterca imali smo prilika za pogodak, ali presudili su detalji, jedna pogreška nakon kornera i jedna izgubljena lopta. Razočaran sam rezultatom, ne i igračima koji su se trudili, radili smo čitav tjedan za pobjedu", komentirao je trener Hajduka Joan Carrillo.

Kad se Ejupi probudio, Bili "nestali" s terena

Bio je Hajduk na životu sve dok je Ejupi mirovao, no onda je uslijedio show. Prvo je u 62. izborio, a potom i realizirao kazneni udarac za svoj jubilarni deseti pogodak ove sezone čime se izjednačio s Andrijaševićem i Soudanijem na ljestvici najboljih strijelaca Prve HNL. Petnaestak minuta kasnije zabio je i svoj 11. ovosezonski gol čime je preuzeo čelo među "kraljevima strijelaca".

Potencijalnom makedonskom reprezentativcu 13 utakmica prije kraja sezone nedostaje svega pet golova da izjednači svoj lanjski golgeterski učinak u dresu Slavena Belupa. Za klub koji se diči sjajnim strijelcima poput Šukera, Vlaovića i Špehara nevjerojatno zvuči podatak da je Ejupi unatrag deset godina prvi Osijekov napadač koji je zabio dvoznamenkasti broj prvenstvenih pogodaka!

Posljednji dvoznamenkasti strijelac za Osijek bio je Stjepan Jukić koji je zabio 12 puta još u sezoni 2004./2005.! Trener Osijeka Zoran Zekić već je postavio novi cilj pred svoga napadača.

"Nadam se da će do kraja sezone zabiti 20 golova", poželio je Zekić.

Uoči utakmice stigli novi sponzori

U Gradskom vrtu nastavili su s ambicioznim planom privlačenjem jakih sponzora. Nike je produljio ugovor i iduće četiri godine bit će dobavljač opreme Bijelo-plavih, a potpisan je i ugovor s austrijskim građevinskim divom Strabagom "težak" dva milijuna kuna, i to do kraja tekuće sezone.

Unatoč velikim promjenama i naglom uzletu Osijek nije izgubio identitet niti je upao u klopku. Osijek je jedinstven slučaj ne u HNL-u već i u Europi. Naime, čak 27 nogometaša koji su profesionalnim ugovorom vezani za Bijelo-plave nogometnu je školu prošlo podno Gradskog vrta u mlađim kategorijama Osijeka!

Osijekovi igrači sudjeluju u preporodu kluba

Čak 11 od 18 Osijekovih igrača koji su se našli u zapisniku protiv Hajduka produkt je nogometne škole iz Gradskog vrta. Trener je Osječanin, u stručnom stožeru sjede Osječani, sportski direktor je Osječanin, predsjednik je Osječanin.

"U godinu dana napravili smo fantastične stvari, tako su se brzo okrenule stvari u klubu i nemojte nam zamjeriti ako ponekad nismo na razini, ali idemo dobrim putem. Sretan sam kad vidim koliko naših domaćih igrača sudjeluje u tom preporodu kluba", zaključio je Zekić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider