Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trijumf za rođendan

Osijek nokautirao blijedi Hajduk: Bit će utrka za treće mjesto!

U Gradskom vrtu su Osječani nadigrali Splićane i potpuno zasluženo slavili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 23. kola HNL-a u Gradskom vrtu je Osijek pobijedio Hajduk s 2:1 i time ga preskočio na trećem mjestu (imaju isti broj bodova, ali su Osječani trenutno bolji u međusobnom omjeru nakon tri odigrane utakmice ove sezone).

Osječani su većim dijelom utakmice bili i potpuno zasluženo su uzeli tri boda kojima su rođendanski tjedan (u ponedjeljak su proslavili 70 godina postojanja) ipak zaključili uspješno, nakon što su u srijedu poraženi od Rijeke u prvoj utakmici polufinala Kupa.

Momčad Zorana Zekića od prve minute je ušla u utakmicu žustro i agresivno, sa željom da što prije postignu pogodak. U nekoliko navrata je lopta "plesala" u Hajdukovom šesnaestercu u uvodnim minutama, ali nije bilo prisebnosti kod domaćih ofenzivaca.

Posjed lopte bio je debelo na strani Osijeka, ali kako je vrijeme odmicalo, u finišu poluvremena je Hajduk sve bolje izgledao i sve lakše izlazio u kontre u kojima je nedostajao točan zadnji pas za postizanje pogotka. Gosti su na cijeloj utakmici najbliže pogotku bili u 53. minuti kada je Marko Futacs pogodio stativu s nekih 15-ak metara nakon što ga je lijepo uposlio Savvas Gentsoglou.

Ejupi majstor, Stipica tragikomičan

Mimo toga, Osijek je imao inicijativu i tražio pogodak, a ta potraga potrajala je sve do 62. minute. Poslije jednog kornera sam je na desnoj strani obrane Hajduka ostao Muzafer Ejupi koji se htio namjestiti na šut, pokosio ga je Ardian Ismajli, a sudac Ivan Bebek opravdano je pokazao na bijelu točku. Ejupi je sam bio izvođač - poslao je loptu u jednu, a Dantea Stipicu u drugu stranu.

Pokušao je Hajdukov trener Joan Carrillo sa zamjenama unijeti živost u igru svoje momčadi, ali umjesto izjednačenja dogodilo se povećanje osječke prednosti.

Na nekih 40 metara od gola Osijeka Hajduk je gradio akciju, ali je očajno dodavanje Savvasa presjekao Dmitro Lopa i uposlio Ejupija koji je krenuo na sam, Stipica je bespotrebno izašao s vrata, a Ejupi ga je zaobišao i poslao loptu u praznu mrežu za 2:0.

Do kraja dvoboja uspio je Hajduk tek smanjiti u četvrtoj minuti sudačke nadoknade preko Futacsa, ali vremena za nešto više nije bilo.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider