Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo legendo!

Jedna rečenica rekla je sve o suludim transferima u današnjem nogometu

Pitali su ga o prijelaznom roku na isteku i dobili komentar kakav su (vjerojatno) i očekivali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni Roy Keane već je gotovo četiri godine pomoćnik Martina O'Neilla u reprezentaciji Irske.

Ovaj karizmatični Irac najslavnije dane igračke karijere proveo je u Manchester Unitedu za kojeg je igrao punih 12 godina, od 1993. do 2005. kada je otišao u Celtic odigrati posljednju sezonu.

Keane je s Crvenim vragovima pod vodstvom Alexa Fergusona osvojio sedam naslova prvaka Engleske, četiri FA kupa i Ligu prvaka (mitski preokret Uniteda protiv Bayerna u Barceloni). Među suigračima i protivnicima je bio poznat kao veliki prgavac i čovjek za kojeg nema izgubljene lopte. Beskompromisno je ulazio u svaki duel i bio pravi vođa na terenu.

Stoga i ne čudi njegov komentar na transfer ludilo kojemu svjedočimo ovog ljeta kada su porušeni svi rekordi u povijesti nogometna.

Beskompromisan kao igrač i kao čovjek

Podsjećamo, Neymar je za 222 milijuna eura prešao u PSG postavši najskuplji nogometaš ikad, a uskoro bi u smjeru Pariza, za oko 180 milijuna eura, Kylian Mbappe iz Monaca. Ousmane Dembele je za 105 milijuna eura stigao u Barcelonu iz Borussije Dortmund.

Mogli bismo tako nabrajati do sutra, a evo što o svemu misli Roy Keane.

"Ryan Giggs iz najboljih dana danas bi vrijedio dvije milijarde funti, a Ruud van Nistelrooy i David Beckham svaki po milijardu funti", ispalio je Keane.

S njima dvojicom igrao je u jednoj od najslavnijih generacija velikana s Old Trafforda. Keane je uklizavao i oduzimao lopte, a Beckham milimetarski preciznim centaršutevima pronalazio Van Nistelrooyja koji se nazabijao golova.

Keane je ove riječi izrekao na press konferenciji reprezentacije Irske koja se priprema za gostovanje u Gruziji i domaću utakmicu sa Srbijom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Te dvije reprezentacije su četiri kola prije kraja na četiri boda prednosti u odnosu na Wales i Austriju.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider