Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači su oštro protiv

Je li ovo nagovještaj spektakularnog povratka? Cityjev as se nudi Liverpoolu, ali...

Koronavirus je ugasio zbivanja na travnjaku, ali zato nagađanja oko transfera neće prestati nikad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Englezi su neko vrijeme oklijevali, ali naposljetku niti oni nisu imali izbora te su morali prekinuti svoje prvenstvo.

Premierliga je, poput velike većine nogometnih liga na svijetu, zaustavljena, što ne znači da su prestala i nagađanja oko velikih transfera koji bi se mogli dogoditi na ljeto odnosno onog trenutka kad bude otvoren prijelazni rok.

U određenim situacijama lavinu zakotrljaju i sami igrači, a jedan takav primjer stiže iz Liverpoola.

U razgovoru za Liverpool Echo krilni napadač Manchester Cityja Raheem Sterling dao je prilično nedvosmislen odgovor na pitanje bi li se volio vratiti na Anfield.

"Da budem potpuno iskren, ja volim Liverpool. Oni su uvijek u mom srcu, to je klub koji mi je puno pomogao u mom igračkom odrastanju."

gol expired Dvije godine za njega nije bilo mjesta u Madridu, ali onda je proigrao u Premierligi i postao idealna meta divider

Redsi ga prvi prepoznali pa se ružno rastali

Izjavio je to Sterling čiji su talent Redsi najbrže prepoznali i u zimu 2012., u trenutku kad je imao samo 17 godina, doveli ga iz Queens Park Rangersa za tričavih 700.000 eura.

U dresu Liverpoola zakoračio je u seniorski nogomet i u tri i pol godine koliko je ostao kod njih zabio 23 gola i upisao 25 asistencija. Problemi su se pojavili oko potpisa novog ugovora jer Sterling je tražio abnormalno visoku plaću, nakon čega su se oglasili iz Liverpoola i rekli kako nitko ne može biti iznad kluba. U trenutku kad je imao 20 godina Redsi su mu ponudili tjednu plaću od čak 100.000 funti, ali on je odbio i razlaz je bio neminovan.

Priliku je nanjušio City koji je odlučio iskrcati 64 milijuna eura, a Sterling se na Etihadu, naročito otkako je naknadno došao Pep Guardiola, isprofilirao kao jedan od najboljih krilnih napadača svijeta.

CAS drži ključeve Sterlingove i Cityjeve budućnosti

Na prvi pogled, Sterling u Manchesteru ima sve: status, golemu plaću, navijači ga obožavaju, ali postoji nešto što bi ga moglo potaknuti da potraži izlazna vrata.

gol expired Mandžo nije mogao šutjeti kad je vidio u čijem se dresu Pjanić zabavlja u samoizolaciji divider

Riječ je naravno o suspenziji koju je UEFA nedavno izrekla Cityju. Engleski klub izbačen je iz svih europskih natjecanja na dvije godine, nakon čega su uputili žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lausannei. Ukoliko iz Švicarske stigne negativan odgovor na njihovu žalbu, u Cityju opravdano strahuju da bi se mogao dogoditi egzodus njihovih glavnih zvijezda.

Hoće li Sterling biti prvi ili među prvima koji će zatražiti da ga prodaju, to tek treba vidjeti.

Većina navijača Liverpoola se protivi povratku

Ono što je jasno je da je većina navijača Liverpoola u ovom trenutku protiv njegova povratka. Nisu mu zaboravili ponašanje i ucjene iz završnog dijela njegova boravka u klubu, on je možda i najomraženiji nogometaš na Anfieldu proteklih nekoliko godina, a svaki put kad bi sa Cityjem igrao i dotaknuo loptu, salve zvižduka bi se čule na kultnom stadionu.

U anketi koju je postavio Liverpool Echo više od dvije trećine onih koji su se izjasnili protivi se Sterlingovu povratku u njihov klub.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider