Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tište ih Realovi uspjesi

Je li ovo dokaz da je Barcelona uhvaćena u laži? Farsa oko Messija!

U četvrtak je određen datum i satnica prvog ovosezonskog „el clasica“, koji će se igrati 25. listopada, s početkom u 18 sati, na Santiago Bernabeuu u okviru 9. kola Primere, a već je počela medijsko prepucavanje na relaciji Madrid – Barcelona.

Trenutačni rat kastiljanskih i katalonskih medija vodi se oko Lionela Messija. Madridski mediji optužuju katalonske da su se uključili u farsu oko navodne Messijeve ozljede zbog koje je otkazao nastup za argentinsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Njemačke u Duesseldorfu.

Katalonci i Baski ovog vikenda šalju poruku Madridu

Barcelona je poslala Argentinskom nogometnom savezu liječnički izvještaj prema kojem Messi nije u stanju nastupiti za Argentinu, a neki madridski mediji tvrde da je Messi ostao u Barceloni i posve normalno trenirao prošlog četvrtka iza zatvorenih vrata. Tvrde da su treninzi bili zatvoreni za javnost kako se ne bi otkrilo da na njima Messi sasvim normalno sudjeluje, dok je Barcelona preko svojih „biltena“ El Mundo Deportiva i Sporta pustila u najmanju ruku spornu informaciju, kako tvrde mediji iz madridske centrale, da se Argentinac oporavlja od ozljede i da trenira po posebnom programu.

Sport je na naslovnici donio priču s treninga kako je Suarez zabio dva gola, dok su neki drugi mediji, primjerice novinar Edu Polo s Cadene SER na Twitteru je objavio post kako Urugvajac nije zbio nijedan gol, dok je Messi posve normalno trenirao te je da je postigao tri gola.

Tko ovdje laže ili tko je bliži istini dao je naslutiti Julito Grondona, predsjednik Arsenal de Seranadija i sin nedavnog preminulog Julija Grondone, bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Argentinskog nogometnog saveza. On je u izjavi za argentinski Radio Güemes kazao da je izbornik Argentine Tata Martino poštedio Messija zbog brojnih kritika i pritiska koji je doživio u domovini za vrijeme i nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, a ne zbog ozljede ili fizičke nespremnosti.

„Leo će se vratiti u 'albiceleste'“, kaže Grondona: „Zamolio sam ga to osobno u spomen na moga preminulog oca. Siguran sam da će opet igrati za Argentinu. Čuo sam se s njim nakon utakmice s Njemačkom, kazao mi je da ju je gledao i da je bio oduševljen. Sad je vrijeme da se više posveti Barceloni, a kada dođu velike utakmice, vratit će se u najdraži dres, siguran sam u to“, izjavio je Grondona te dodao:

„Normalno je da se želio malo odmoriti i usredotočiti na igre u klubu. Ne treba zaboraviti da je Real Madrid prošle sezone osvojio 'decimu', a da je Barcelona ostala bez ijednog glavnog trofeja. Ne žele da im se to ponovi ove sezone, naravno da navijači Barcelone očekuju puno više.“

Ako nakon ovog neki zaključe da je Barcelona uhvaćena u laži, ne može im se puno toga zamjeriti. Barcelonu u subotu očekuje derbi s Ahtleticom na Camp Nouu. Vidjet ćemo hoće li Messi nastupiti?


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider