Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milić ne može, ali...

Jadranski derbi: Burića ne zanima što Kek još nije izgubio od Hajduka

Osim Dinama i Splita, na Rujevici se igra još jedan derbi, onaj tzv. jadranski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 6. kolu Prve HNL Rijeka na novom stadionu na Rujevici dočekuje splitski Hajduk. Atmosferu je već jučer malo zakuhao Matjaž Kek izjavom kako 'u Hajduku tvrde da su jadni a onda dovedu pet igrača'. Danas je stigao odgovor na press konferenciji Damira Burića.

''Reagirali smo dovođenjem dvojice novih igrača. Radi se o kvalitetnim nogometašima s kojima ćemo imati širinu. Dugo smo tražili i čekali, tražili smo isključivo kvalitetu, šteta što Milić ne može igrati, Velazquez je na raspolaganju i mi smo zadovoljni s mogućnostima koje imamo'', rekao je Burić o posljednjim pojačanjima koja su kao i sva ostala ovog ljeta stigla bez odštete.

Hajdukov trener muku muči s ozljedama. Nedostaju mu oba standardna bočna igrača Pejić i Tudor, nema ni Malokua, a Hrvoje Milić još nema pravo nastupa.

''Roguljić se uspio vratiti i imamo opciju više. Situacija s Ohandzom je jako dobra, ali odlučili smo da ne odigra sutrašnju utakmicu.''

Lijevi bok će kao i u Kranjčevićevoj morati zatvoriti veznjak Josip Juranović, ali zato na desnom možda zaigra argentinsko pojačanje Julian Velasquez.

''Vidi se da je svestran, jako agresivan, brz, pokretljiv, zna se ubaciti kad treba i za sad je na dobrom putu da bude dobra opcija za nas.''

Nekad veliki navijač Hajduka, danas njegov 'krvnik'. Matjaž Kek jednostavno ne zna za poraz od splitskog kluba.

''Mene statistika ne interesira, Rijekina prednost je jedino domaći teren, sve ostalo je otvoreno. Ne bih ulazio u duboke analize, mi smo ih proučili, igraju dugo zajedno. Uspjeli su se i pojačati, ali znat ćemo se suprotstaviti.''

Ove sezone situacija je pomalo drukčija. Rijeka je rano ispala iz Europe i može se koncentrirati isključivo na prvenstvo i napad na titulu koju navijači nestrpljivo očekuju. Hajduk pak igra na dvije fronte i ima priliku izboriti Europsku ligu koju su Riječani igrali posljednje dvije sezone.

''Mi imamo fokus na dvije strane, ustrajat ćemo da utakmice koje su pred nama odigramo u optimalnom sastavu. Imat ćemo momčad koja će uvijek biti u stanju stvoriti šansu, za utakmicu protiv Rijeke trebaju nam oba lica, a mi to možemo pokazati'', poručio je Burić koji se nadao odgodi ovog derbija uoči ključnih utakmica u Europi.

''Nadam se da ćemo protiv Slovan Libereca imati na raspolaganju još četiri igrača više, što nam daje dodatne mogućnosti. Odlučeno je tako kako je, odigrati moramo najbolje što možemo. Odgoda je dobra jer imate mogućnost regeneracije.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider