Automoto
SPORTOVI
Automoto
Velike ambicije

Iznenađujući transfer u Formuli 1: Ricciardo odbio Red Bull, već našao novu momčad

Činilo se da je dogovor na pomolu, ali stvari su otišle u sasvim drugom smjeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jeku ljetne stanke odjeknula je prava bomba u Formuli 1: Daniel Ricciardo neće potpisati novi ugovor koji mu istječe krajem ove sezone i napustit će Red Bull!

Bila je to vijest koja je odjeknula svijetom automobilizma, a onda je stigla nova, još senzacionalnija - Ricciardo je potpisao za Renault!

Ovaj 29-godišnji Australac proteklih godina je bio odličan u Red Bullu, pokazao je veliku brzinu, ali i konstantu dobrih rezultata, što njegovim suvozačima s istim bolidom nije uspijevalo.

Ricciardo je bio brži od svih njih, uključujući i Sebastiana Vettela kojeg je 2014. nadmašio za čak 71 bod.

Neće u Ferrari umjesto Kimija

Svi koji prate F1 smatrali su da je Australac materijal za prvaka i da će jednog dana to sigurno i postati, ali se sad, kad je potpuno sazrio za stepenicu više, dogodio se neočekivani obrat zbog kojeg će mnogi posumnjati u to da će Ricciardo kad tad osvojiti titulu.

Pregovori između njega i Red Bulla oko novog ugovora nisu urodili plodom, premda je sve išlo u smjeru da će uspjeti postići dogovor i skupa s Maxom Verstappenom u idućim sezonama napasti Mercedes i Ferrari.

No, ništa od toga, a kad je već objelodanjeno da će Ricciardo napustiti Red Bull kao najsigurnija oklada za novu destinaciju bio je Ferrari koji za 2019. godinu traži partnera Sebastianu Vettelu jer ne misle produžiti ugovor Kimiju Raikkonenu koji će uskoro zagaziti u 40. godinu života.

Renault želi iskorak i napad na naslov

Međutim, ništa od Maranella - Ricciardo je potpisao dvogodišnji ugovor za Renault koji je krajem 2015. kupio Lotus i sa svojom tvorničkom momčadi se posljednje tri sezone natječe u Formuli 1.

U 2018. su trenutno četvrti u poretku konstruktora s osvojena 82 boda, od čega je Nico Hulkenberg zaslužan za njih 52, a Carlos Sainz za 30.

Hulkenberg i Ricciardo će biti vozačka postava Renaulta iduće sezone, a predsjednik momčadi Jerome Stoll nakon potpisa s Ricciardom je izjavio kako je ovo početak njihove borbe za naslov.

"Renault se odlučio vratiti u Formulu 1 da se bori za naslove, a dovođenje Ricciarda je jedinstvena prilika koju nismo mogli propustiti", poručio je Stoll.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider