Automoto
SPORTOVI
Automoto
Pregovori usred pauze

U Formuli 1 uskoro bi trebao nestati jedan od najvećih (sadašnjih) upitnika

Oktanski cirkus i dalje je na Hungaroringu gdje je minule nedjelje trijumfirao Lewis Hamilton.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Velikoj nagradi Mađarske u nedjelju je slavio Lewis Hamilton ispred Sebastiana Vettela, a završetkom te utrke počela je četverotjedna stanka u Formuli 1. Iduća je utrka Velika nagrada Belgije koja će se 26. kolovoza voziti na legendarnoj stazi Spa-Francorchamps.

Dotad će se vozači i momčadi dobro odmoriti za naporni završni dio sezone, ali prije negoli pravi odmor počne, još će neko vrijeme ostali u Budimpešti jer na Hungaroringu testiraju bolide.

Naravno da je u fokusu borba Hamiltona i Vettela za peti naslov svjetskog prvaka. Međutim, također se već lagano slažu i vozačke postave za novu sezonu, a po tom pitanju ima još dosta upitnika.

Glavno je svakako - gdje će voziti Daniel Ricciardo? Odličnom Australcu na kraju ove sezone istječe ugovor s Red Bullom, a dosadašnji pregovori nisu urodili plodom, pa Ricciardo može razgovarati s kim god želi vezano za svoju budućnost.

No manevarski prostor prilično mu je skučen nakon što je Hamilton prije nekoliko dana potpisao novi ugovor s Mercedesom, do kraja 2020. godine, dokad će i Vettel voziti za Ferrari te Ricciardov momčadski kolega Max Verstappen za Red Bull. Također, u Mercedesu za 2019. ostaje i Valtteri Bottas.

Zapravo se čeka što će napraviti Ferrari s Kimijem Raikkonenom odnosno koga će angažirati umjesto Finca koji je i dalje jako brz, ali će ove jeseni zagaziti u 40. godinu života.

Ricciardo potpisuje novi ugovor s Red Bullom?

A dok to čekanje traje, sve je izvjesnije kako će Ricciardo ostati u Red Bullu.

"Realno je da ću do Velike nagrade Belgije znati na čemu sam, i ja i momčadi. Eto, to je sve što mogu reći s obzirom da stalno tražite novosti", poručio je Ricciardo novinarima u Budimpešti.

Ricciardo je 1. srpnja proslavio 29 godina i najbolje godine u Formuli 1 su pred njim. U ovoj sezoni je trenutno peti u poretku vozača s osvojenih 118 bodova, uz dvije pobjede na Velikoj nagradi Kine i Velikoj nagradi Monaca. Hamilton i Vettel su daleko odmakli, njegova realnost je borba za treće mjesto koje u ovom trenutku drži Kimi Raikkonen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider