Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova era

Novi izbornik Španjolske poručio: Evolucija, a ne revolucija!

Julen Lopetegui predstavljen je kao novi izbornik španjolske nogometne reprezentacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi izbornik španjolske nogometne reprezentacije Julen Lopetegui (49) poručio je kako ne planira velike promjene na klupi 'furije' već želi zadržati bazu svog prethodnika Vicentea del Bosquea.

"Neće biti revolucije, već evolucija. Baza reprezentacije je jasna i igrači su u svojim najboljim godinama," poručio je Lopetegui na predstavljanju u Madridu.

Bivši trener Porta za kormilom španjolske vrste zamijenio je Del Bosquea koji je sa Španjolskom ispao u osmini finala Europskog prvenstva od Italije. Del Bosque je španjolsku reprezentaciju vodio osam godina osvojivši svjetski (2010) i europski (2012) naslov.

"Pokušat ću iskoristiti dobre stvari koje su se posljednjih godina događala u španjolskom nogometu. Međutim, nogomet se ne zaustavlja. Ponosni smo na prošlost, ali nas zanima samo sadašnjost i budućnost," dodao je 49-godišnji Španjolac.

Lopetegui je Porto vodio od 2014. do siječnja ove godine, a prije toga je kratko vodio Rayo Vallecano i Real Madrid Castillu, drugu momčad aktualnog europskog prvaka. Od 2010. do 2014. vodio je španjolske U-19, U-20 i U-21 reprezentacije.

Lopetegui će na klupi 'furije' debitirati 1. rujna na utakmici protiv Belgije na početku kvalifikacija za SP u Rusiji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider