Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bivši trener porta

Otkriven Del Bosqueov nasljednik na klupi Španjolske!

Španjolski nogometni savez objavio je ime nasljednika legendarnog Vicentea Del Bosquea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši trener Porta Julen Lopetegui novi je izbornik Španjolske nogometne reprezentacije, objavio je u četvrtak tamošnji savez na svom internetskom portalu.

Lopetegui će na tom mjestu zamijeniti Vicentea del Bosquea koji je sa Španjolskom ispao u osmini finala Europskog prvenstva od Italije.

Lopetegui je od 2014. godine pa sve do siječnja ove godine bio trener Porta, a prije toga je na klupskoj razini kratko vodio Rayo Vallecano i Real Madrid Castillu, drugu momčad aktualnog europskog prvaka.

Recimo da je od 2010. do 2014. godine bio selektor mlađih uzrasta španjolskih reprezentacija. S reprezentacijom do 19 godina je uzeo dva europska naslova, a isto je ponovio i s reprezentacijom do 21 godine. Igrači koje je tada vodio polako ulaze u seniorsku reprezentaciju, pa će prilagodba njih na izbornika biti puno jednostavnija. Spomenimo da su Paco Alcacer, Jese, Deulofeu, Denis Suarez, Isco, David De Gea, Marc Bartra, Koke, Thiago Alcantara, Alvaro Morata i još mnogi bili u njegovim reprezentacijama dok su bili mlađi...

Službeno predstavljanje 49-godišnjeg Baska najavljeno je za 18.30 sati, a njegov zadatak bit će vratiti Španjolsku na staze slave od prije svega nekoliko godina. Podsjetimo, Španjolska je 2008. osvojila naslov prvaka Europe, dvije godine kasnije i svjetski naslov, a potom je 2012. obranila naslov prvaka Europe. Nakon toga je uslijedio pad koji je kulminirao ispadanjem u skupini Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014., te ispadanjem u osmini finala netom završenog Eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider