Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prozvao Grad i županiju

Izbornik Dalić zaziva proširenje HNL-a: "Hrvatska treba Ligu s 12 klubova"

Uoči utakmice s Tunisom u Varaždinu Zlatko Dalić dotaknuo se hrvatskog klupskog nogometa.

Prva HNL u sezoni 2019./2020. (Foto: Wikipedia) (Foto: Wikipedia)

Zlatko Dalić ovog će utorka prvi put voditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Varaždinu, gradu u kojem s obitelji živi proteklih 20-ak godina, otkako je došao u dresu ondašnjeg Varteksa odigrati posljednje sezone u igračkoj karijeri.

U najavi utakmice Hrvatska Tunis izbornik je izrazio posebno zadovoljstvo što će se igrati baš u Varaždinu, gdje se nedavno slavio ulazak NK-a Varaždin u Prvu HNL.

"Veseli me što smo vratili Varaždin među prvoligaše, što smo organizirali i finale Kupa (prije dvije godine su igrali Rijeka i Dinamo, op. a.), a evo sad dolazi i reprezentacija", izjavio je Dalić za Sportske novosti.

"Nadam se da će se gradski i županijski čelnici probuditi"

Nije tajna, izbornik je bio duboko uključen u projekt povratka Varaždina na prvoligašku nogometnu kartu, angažiran je i dalje i pomaže tom klubu u kojem je njegov sin Toni direktor. Nada se da će Varaždin postati stabilan prvoligaš, ali je svjestan da to neće biti lako, stoga zaziva pomoć Grada Varaždina i Varaždinske županije.

"Nadam se da će se gradski i županijski čelnici probuditi, da će konačno progledati što nogomet i sport znače Varaždinu. U utorak će opet stadion biti pun, grad će živjeti i zaraditi, vrvjet će se po kafićima, hoteli su bukirani, restorani krcati... U roku od mjesec dana dvaput će stadion u Varaždinu biti pun i to netko mora prepoznati", kazao je izbornik.

"Dajmo šansu po jednom klubu iz Slavonije i Dalmacije"

Komentirajući ono što čeka NK Varaždin, Dalić je iznio prijedlog proširenja prvoligaškog natjecanja.

"Ja zagovaram da Hrvatska mora imati prvu ligu s minimalno s 12 klubova kako bi se dala šansa barem još jednom klubu iz Slavonije i Dalmacije. Ovako se događa da mi iz Druge lige ulazimo među devet stabilnih i etabliranih prvoligaša koji su na budžetima od najmanje 15-20 milijuna kuna. Mi koji imamo proračun od četiri milijuna kuna s takvim smo proračunom u nepovoljnoj poziciji. Mora se poraditi na tome, zbog kvalitete i masovnosti to bi bio dobar potez", zaključio je Dalić.

Što mislite o ideji izbornika Dalića da HNL treba imati 12 klubova?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider