Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zna i ključ za uspjeh

Rakitić otkrio najveću snagu Islanda, ali i zavapio: "Falit će nam navijači"

Ivan Rakitić svjestan je veličine utakmice protiv Islanda i zna što je potrebno napraviti da hit ovogodišnjeg Eura napusti Zagreb pognute glave...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije i španjolskog giganta Barcelone Ivan Rakitić uoči utakmice protiv Islanda u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine koja će se igrati u subotu u Maksimiru (18 sati) bez gledatelja izjavio je kako je najveća snaga Islanda momčadska igra.

"O Islandu znamo sve, napravili su odličan rezultat na EP-u. Znaju se njihov stil i njihove kvalitete te im moramo iskoristiti slabosti, a mi moramo zadržati visoku razinu iz Francuske. Nažalost, pred praznim stadionom. To nikome nije drago, ni nama, ni suparniku, ni navijačima jer se Hrvatsku prati diljem cijelog svijeta, ali moramo pobijediti. Island je posebno dobar na momčadskom planu, organizirani su i u svakom trenutku dobro znaju što im je činiti. Teško ih je napasti uz takvo zajedništvo, ali moramo ih natjerati da trče za nama, a ne mi za njima", rekao je Rakitić.

Optimizam uoči utakmice širio je i izbornik Ante Čačić, koji je najavio da će najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić sigurno zaigrati protiv hita ovogodišnjeg Eura u Francuskoj.

"Modrić je na putu povratka u natjecateljsku formu. Vidjet ću kako ćemo ga koristiti tijekom utakmice. Za jedan će dio sigurno biti spreman", rekao je Čačić.

Hrvatska i Island su u prva tri kola osvojili po sedam bodova, te se nalaze na vrhu ljestvice skupine I. Slijedi Ukrajina s pet bodova, Turska ima dva, a Finska i Kosovo po jedan bod.

Izravni plasman na SP 2018. u Rusiji izborit će pobjednik skupine, dok će osam od devet najboljih drugoplasiranih reprezentacija u dodatne kvalifikacije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider