Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osjeća se kao seviljanac

Rakitić otkrio ključ Barcine snage i poslao jasnu poruku svima

Ivan Rakitić otvorio se u razgovoru za katalonski dnevnik Sport...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić dao je poduži intervju za katalonski dnevnik Sport u kojem je govorio o svojoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, kako u profesionalnom tako i u privatnom životu.

Iako je igrao u mlađim uzrastima za reprezentaciju Švicarske, Rakitić se ipak odlučio za hrvatski dres.

"Osjećam se kao Hrvat i to je bila moja odluka iz srca. Zahvalan sam Švicarcima na svemu, ali ja sam Hrvat", rekao je vezni nogometaš Barcelone, koji je u katalonski klub stigao iz Seville.

"Moje vrijeme u Sevilli pomoglo mi je da sazrijem kao igrač. I ne samo to, zaljubio sam se u grad i danas se najviše osjećam kao Seviljanac. Tamo sam se oženio i proveo najbolje dane svog života. Nakon karijere volio bih živjeti u Sevilli", kaže Rakitić, kojem trenutno apsolutno ništa ne nedostaje u Barceloni.

"Ako ne uživate u nogometu Barcelone onda stvarno imate problem. Kod nas nema nezadovoljstva, već samo visokih očekivanja. Sjećam se kad smo prošle sezone pobijedili Granadu 6:0, no idući dan je osjećaj bio kao da smo slavili 1:0. Uvijek želimo biti još bolji i nijedan igrač ne želi sjediti na klupi. I to je dobro. Ako je netko zadovoljan samo zato što je u Barceloni, ali sjedi na klupi, onda je tu riječ o manjku ambicija. Spreman sam biti izostavljen iz rotacije, ali ću se potrgati da se vratim u nju", kaže hrvatski reprezentativac, koji se osvrnuo i na ubojiti trojac - Messi, Suarez, Neymar.

"Oni imaju apsolutnu slobodu kretanja jer su najbolji i mi to moramo koristiti. Kada ih trebamo oni nam pomažu u obrani, ali istovremeno moramo biti svjesni da će raditi manju kilometražu od nas ostalih. Statistika je nebitna u cijeloj priči jer svatko od nas zna svoj zadatak", kaže Rakitić pa nastavlja.

"Nemam dribling kao Neymar, ne pucam kao Leo, nemam snagu tijela kao Suarez, ali imam nešto što oni nemaju. Svi se u momčadi savršeno nadopunjujemo i pomažemo. Sve za dobar rezultat momčadi".

U prvim danima ožujka Barcelona je u igri za još sva tri trofeja u sezoni, dok je najveći rival Real još u igri samo za Ligu prvaka.

"Iskreno, naš cilj u ovoj sezoni je pobijediti u svakoj utakmici i igrati na jako visokom nivou. Ne jer smo branitelji svih trofeja iz prošle sezone, već jer svi uvijek želimo pobijediti. Ključ Barcelonine igra i nepobjedivosti ove sezone je u tome što mi nikada nismo zadovoljni i uvijek želimo biti još bolji", zaključio je Rakitić.

Barcelona nakon nepotpunog 27. kola u španjolskoj Primeri ima pet bodova više od Atletica i utakmicu manje. Nalazi se u finalu Kupa kralja, te je napravila veliki korak ka četvrtfinalu Lige prvaka nakon 2:0 pobjede u Londonu protiv Arsenala u prvoj utakmici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider