Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hit trener u Europi

Senzacija: Hrvat nasljeđuje Diega Simeonea na klupi Atletica?

Ivan Jurić, hrvatski trener na klupi Genoe, navodno je jedan od kandidata za nasljednika Diega Simeonea u Atletico Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski trener Ivan Jurić na meti je Atletico Madrida, senzacionalnu informaciju u eter je odaslao đenoveški Primocanale.

Jurićeva Genoa hit je sezone elitne talijanske lige. U prošlom kolu srušila je Milan s 3:0, a kolo prije toga taj isti Milan je pobijedio prvaka Juventusa.

Na Luigiju Ferrarisu viđeni su izaslanici madridskog kluba koji su navodno došli s glavnim ciljem „snimati“ hrvatskog trenera, odnosno igru Genoe.
Jurić se proslavio u trenerskom smislu nakon što je prošle sezone na opće iznenađenje talijanske nogometne javnosti uveo maleni Crotone u Serie A. Ovog ljeta preuzeo je klupu Genoe, kluba u kojem je zaključio igračku karijeru, a kako stvari ubrzo bi mogao prijeći u još neki veći klub.

Budući da je nekoliko godina igrao u Sevilli, Jurić dobro poznaje Primeru i govori španjolski jezik, što je vjerojatno dodatan razlog interesa madridskog velikana.

Kako će Diego Simeone najvjerojatnije napustiti Atletico 2018., o čemu se već mjesecima spekulira u Španjolskoj, Atletico mora na vrijeme pronaći novog trenera, a Jurić je prema talijanskim medijima jedan od najozbiljnijih kandidata.

Inače, trenersku karijeru Jurić je počeo graditi prije četiri godine u velikanu Interu. Tamo je bio pomoćnik Gasperiniju, a za momčad milanskog velikana tada su igrali Zanetti, Stanković, Lucio, Milito, Forlan, Sneijder...

Nakon Intera bio je i asistent u Palermu, a prije Crotonea glavni je trener bio i u trećeligašu Mantovi. Nije preskakao razine kao neki drugi hrvatski trener, išao je korak po korak, i sada mu se to isplatilo.

Tijekom 2009. Jurić je skupio i pet nastupa u hrvatskoj reprezentaciji, a iz tog razdoblja najviše je ostao zapamćen po izjavi: 'S obzirom na to da je limitiran igrač, Niko Kovač napravio je vrhunsku karijeru'.

Ta je izjava izazvala veliku polemiku, no Jurić je time pokazao da nema dlake na jeziku, da uvijek kaže što misli. Tako je svojedobno i rekao da ne želi raditi u nesređenom hrvatskom nogometu. U svakom slučaju ta beskompromisnost i iskrenost pomogla mu je i u Italiji, gdje su prepoznali njegov veliki trenerski talent, ali i jaku osobnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider