Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Olimpiji treće mjesto

Mađarski Gyirmot pobjednik 6. Istria Winter Cupa

Finalna utakmica Istria Winter Cupa odigrala se u teškim uvjetima, ali atraktivnih poteza nije nedostajalo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mađarski drugoligaš Gyirmót FC pobjednik šestog izdanja Istra Winter Cupa nakon što je u velikom finalu pobijedio domaćina Novigrad 3:1 na Stadionu Laco. U Umagu je Olimpija pobijedila Zrinjski 2:1 i osvojila treće mjesto.

Nakon deset minuta utakmice zaprijetio je domaćin Novigrad, Marin Grujević probio je po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac, prvi je do lopte došao Stjepan Stojak i pucao s ruba kaznenog prostora, ali Zsolt Sebok bio je na mjestu.

Gyirmót je svoju prvu priliku imao nakon u 25. minuti, Daniel Volghy opalio je izravno iz slobodnog udarca, ali njegov šut prohujao je uz desnu vratnicu Beblekova gola.

Mađari su poveli u 28. minuti, baš kao i u utakmici za treće mjesto rezultat je "načeo" autogol. Andras Simon presjekao je loptu na sredini terena i proslijedio je na lijevu stranu, Mark Madarasz prošao je uz malo sreće svog čuvara i dao povratnu u sredinu, te pogodio Luku Čakaruna, koji je, želeći ispucati loptu u korner, pogodio vlastitu mrežu.

"Žalimo za pobjedom u finalu, ali ne smijemo biti nesretni jer smo upali kao zamjena. Dao sam priliku svim svojim igračima i dokazali su da se mogu nositi u ovoj konkurenciji," rekao je trener Novigrada Dinko Jeličić.

Loše vrijeme i težak teren u nastavku nisu utjecali na igru. Naprotiv, obje momčadi su živnule i već u 53. Gyirmót je udvostručio svoju prednost, Daniel Volghy ubacio je u šesnaesterac, a najviši u skoku bio je Attila Simon i s pet metara glavom je matirao Bebleka.

U 63. minuti Novigrad je uspio smanjiti preko Marka Bjelanovića, a gol je bio praktički preslika Gyirmotovog drugog gola, Marin Grujević dao je drugu loptu u šesnaesterac, a Bjelanović ju je iz blizine glavom zakucao u mrežu.

Po smanjenju rezultata Mađari su se malo povukli i prebacili se na kontranapade, jedan takav u 88. minuti Gabor Bory ugurao je u mrežu nakon gužve u šesnaestercu za konačnih 3:1.

"Iza nas je osam prekrasnih dana u Novigradu i Umagu. Presretan sam što smo napokon osvojili ovaj turnir i nadam se kako ćemo se iduće godine vratiti kao član mađarske prve lige," rekao je Ferenc Bene, trener Gyirmóta.

U utakmici za treće mjesto Olimpija je pobijedila HŠK Zrinjski u Umagu rezultatom 2:1. Mostarski prvoligaš poveo je u prvom poluvremenu autogolom Matica Finka. Ognjen Todorović oštro je ubacio s desne strane i pogodio braniča Olimpije u nogu, koji sa dva metra šalje loptu u vlastitu mrežu.

No isti igrač iskupio se praktički u idućoj akciji. Ubacio je s desne strane, a lopta je preletjela cijelu obranu Zrinjskog. Tamo ju je dočekao Rok Kronaveter i s nekoliko metara mirno pospremio iza Gorana Karačića.

"Pomislio sam, pa neću valjda biti tragičar, ali u idućoj akciji uspio sam se iskupiti za pogrešku. Presretan sam zbog toga," kaže Matic Fink, igrač Olimpije.

Obje momčadi u nastavku su bile ravnopravne i činilo se kako će o trećem mjestu odlučiti jedanaesterci. Ipak, u 78. minuti Mimoun je pobjegao svom čuvaru na desnoj strani i ubacio u šesnaesterac, a Ezekiel Henty mirno ju je proslijedio u mrežu s pet metara.

"Drago nam je da se zadnji dan priprema nitko nije ozlijedio, rezultat je bio u drugom planu. No žao nam je zbog 20 naših navijača koji su doputovali iz Mostara jutros. Hvala im na podršci," rekao je igrač Zrinjskog Danijel Stojanović.

Najbolji igrač i najbolji strijelac Istria Winter Cupa su igrači Gyirmóta, i Daniel Volghyi, najbolji golman je jedinica Novigrada Vedran Beblek, a najmlađi igrač turnira također je član momčadi domaćina - Robert Bičanić.

Konačan poredak:

1. Gyrmot FC
2. NK Novigrad
3. NK Olimpija Ljubljana
4. HŠK Zrinjski
5. NK Istra 1961 Pula
6. NK Celje

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider