Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istria Football Youth Cup

Veliki europski klubovi stižu u Hrvatsku: Najjači turnir u regiji!

Novigrad, Umag i Rovinj ugostit će od 13. do 16. listopada 'Ligu prvaka budućnosti'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove godine po prvi puta, od četvrtka 13. do nedjelje 16. listopada, na nogometnim terenima u Novigradu, Umagu i Rovinju, odigrat će se međunarodni nogometni turnir za kategorije mlađeg uzrasta (U-16), 1. „Istria Football Youth Cup“.

Na turniru će sudjelovati U-16 kategorije nekih od najpoznatijih i najrenomiranijih nogometnih klubova Europe: Manchester City FC (Engleska), FC Red Bull Salzburg (Austrija), AS Roma (Italija), GNK Dinamo Zagreb (Hrvatska), AC Milan (Italija) i Tottenham Hotspur FC (Engleska). Ovaj međunarodni turnir, obzirom na popis sudionika, već u svom prvom izdanju zasigurno će zauzeti mjesto najznačajnijeg turnira u široj regiji za ovaj uzrast mladih nogometaša, a obzirom na renome klubova koji su na turnir uputili svoje mlade nogometaše, riječ je o prvorazrednom sportskom događaju.

„Izuzetno nam je drago da smo već u prvom izdanju Istria Football Youth cupa uspjeli okupiti ovako prestižne i poznate klubove, koji su nam na taj način ukazali veliko povjerenje, ali pred nas stavili i dodatnu obavezu da turnir organiziramo na najvišoj mogućoj razini, te da Novigrad, Umag i Rovinj, ali i Istru u cjelini, prikažemo kao destinacije koje su u domeni sportskog, posebice nogometnog turizma, kao i sportskih manifestacija, spremne zadovoljiti najviše standarde“, naglasio je Ives Čakarun, idejni začetnik i direktor IFYC-a, dodajući:

„Bogato višegodišnje iskustvo u organizaciji Istria Winter Cupa, međunarodnog turnira koji početkom godine već tradicionalno na terenima Novigrada i Umaga okuplja europske prvoligaše, kao i visokorazvijen turistički proizvod nogometnih priprema na području turističkog klastera sjeverozapadne Istre, daju nam za pravo vjerovati kako će i ovaj turnir, namijenjen mladim nogometnim talentima iz najrenomiranijih europskih, a u doglednoj budućnosti nadamo se i svjetskih klubova, zadovoljiti visoka očekivanja njegovih sudionika, te svih ljubitelja nogometa i sporta na ovim prostorima.

„Treba naglasiti kako nam zahvaljujući ovom turniru u Istru uskoro dolazi budućnost samog vrha europskog nogometa, ili – da budem slikovit – Novigrad, Umag i Rovinj za nekoliko dana ugostiti će Ligu prvaka budućnosti!“, istaknuo je Čakarun.

„Jer vrlo je vjerojatno kako se među mladim talentima koji će od 13. do 16. listopada istrčati na nogometne terene u tri istarska grada krije i poneko buduće veliko nogometno ime, neki novi Ronaldo, Messi... ili pak budući Rakitić, Modrić... tko zna!“, poentirao je direktor IFYC-a.

Turnir će se odigrati kroz dvije skupine. U skupini A snage će međusobno odmjeriti Manchester City FC, FC Red Bull Salzburg i AS Roma, dok će u skupini B zaigrati GNK Dinamo Zagreb, AC Milan i Tottenham Hotspurs FC. Utakmice po skupinama odigravaju se 13, 14. i 15. listopada u 11 i 15 sati, na terenima u Novigradu, Umagu i Rovinju, a završnica turnira – utakmice za 5, 3. i 1. mjesto, igrat će se u nedjelju 16. listopada (u 10:30, 12:30 i 15 sati) na novigradskom stadionu Lako.

Raspored turnira i dodatne informacije možete pronaći OVDJE.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider