Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
20 minuta prije

Istraga se bliži kraju: Policija ima dokaze da je HNS znao što se događa

Policija provodi kraju istragu oko kukastog križa na poljudskom stadionu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispitali su na desetke osoba, a svoje tvrdnje prema kojima glavnim krivcem za propuste u utakmici smatraju HNS - potkrepljuju i dokazima.

Uz iskaze s obavijesnih razgovora, među glavnim policijskim dokazima - HNS-ova je snimka s treninga reprezentacije.

Jesu li nadzorne kamere snimile autora kukastog križa na Poljudu - policija nije željela otkriti ni u srijedu. No, istražitelji, doznajemo, imaju dokaze da je HNS znao što se događa - neposredno pred utakmicu.

Da se nacistički znak nazire njihovom je djelatniku, potvrđeno je Novoj TV, dojavljeno 20 minuta prije - i to s vrha stadiona.

Te tvrdnje u HNS-u odbacuju. No, u Hrvatskom nogometnom savezu priznaju da su vidjeli oštećenja na  travnjaku. Ne i sporni simbol. Ipak, dozvolili su da se igra.

Nitko od nogometnih dužnosnika nije to, međutim, odlučio provjeriti i s tribine. Kažu: odgovorni u Savezu, a potom i UEFA-i upozoreni su kada je utakmica počela. Tek tada su se i bavili problemom. Sa svima su obavljeni obavijesni razgovori.

Policija koja istragu provodi kraju već je do sada ispitala na desetke osoba odnosno sve one koji su na praznom stadionu imali bilo kakva saznanja o poljudskom incidentu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider