Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne stoje dobro

Monaco ostvario 'plan B': Icardi ih je odbio, ali ipak su doveli napadača

Klub iz Kneževine htio je dovesti Maura Icardija, ali on im se zahvalio na ponudi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alžirski 31-godišnji nogometni reprezentativac Islam Slimani, koji je pod ugovorom s engleskim prvoligašem Leicesterom, posuđen je na jednu sezonu Monacu, a francuski prvoligaš ima mogućnost otkupa ugovora, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Slimani je s Alžirom osvojio naslov prvaka Afrike, što je izbrisalo njegova sjećanja na prošlu sezonu koju je proveo na posudbi u turskom Fenerbahčeu, gdje se alžirski napadač nije proslavio.

Slimani je u utorak obavio liječnički pregled i odmah se može staviti na raspolaganje treneru Monaca Leonardu Jardimu, s kojim je već uspješno surađivao prije šest godina, kad je portugalski stručnjak vodio Sporting Lisabon.

Inače, prvi pick Monaca bio je Mauro Icardi, argentinski centarfor koji se nalazi u nezavidnoj situaciji u Interu, ali on i njegova supruga menadžerica Wanda su odbili klub iz Kneževine.

Što se Slimanija tiče, Monaco će mu biti sedmi klub u profesionalnoj karijeri. Najuspješnije razdoblje imao je od 2013. do 2016. u Sportingu, za koji je u 82 ligaške utakmice postigao 48 pogodaka. Igrajući za Leicester postigao je osam pogodaka u 35 nastupa u Premierligi, u kojoj je odigrao i četiri utakmice za Newcastle, gdje je bio na posudbi, baš kao i prošle sezone u Fenerbahčeu.

Za tursku momčad je odigrao 15 prvenstvenih dvoboja i postigao jedan pogodak, a bio je u sastavu Fenerbahčea u grupnoj fazi Europske lige protiv Dinama te na Maksimiru odigrao 10 minuta u uvjerljivom porazu (4:1) svoje momčadi.

U reprezentaciji Alžira 31-godišnji napadač je skupio 63 nastupa te postigao 27 pogodaka.

Financijski detalji ugovora s Monacom nisu objavljeni.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider