Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sam protiv trojice

Iscov gol je spasio Real, ali potez utakmice izveo je čudesni Benzema

Opasno je visio Kraljevski klub u uzvratu polufinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je u grotlu stadiona Vicente Calderon uspio izboriti finale Lige prvaka, nakon što je nešto više od 25 minuta bio čuvao samo jedan od tri pogotka prednosti iz prve utakmice.

Kad je u 16. minuti Antoine Griezmann iz jedanaesterca zabio za vodstvo Atletica od 2:0, Vicente Calderon je "eskplodirao". Uraganski početak isplatio se momčadi Diega Simeonea koja je, nošena podrškom, igrala kao u transu.

Kako je vrijeme odmicalo, Kraljevski klub je uspijevao neutralizirati pritisak Atletica, a onda, kada se činilo da će domaćini na poluvrijeme s dva gola viška, ukazao se - Karim Benzema.

Fenomenalni Francuz izveo je sjajnu minijaturu kod korner zastavice, sam protiv trojice igrača Atletica (Savić, Godin, Gimenez) i servirao povratnu loptu za Tonija Kroosa koji je pucao s ruba šesnaesterca, Jan Oblak je to obranio, ali se na pravom mjestu našao Isco i zabio pogodak poslije kojeg je bilo jasno da Real odlazi u finale.

Isco će ostati upisan kao strijelac, Benzemi se neće pisati niti asistencija, ali pamtit će se ovaj prodor kao potez inspiracije ćudljivog Realova genijalca.

Drugi fantastičan potez izveo je Realov vratar Keylor Navas u 66. minuti. Prvo je obranio udarac Yannicka Ferreira Carrasca, a onda se uspio dići s poda i zaustaviti i pokušaj glavom Saula Nigueza, u situaciji kad je izgledalo kao da veznjak Atletica treba samo lagano poentirati jer su vrata Kraljevskog kluba bila prazna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider