Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koga će izvući?

Internet "gori": Svi slave Leicester i rugaju se jednom klubu

Senzacionalan uspjeh postigle su Lisice u svojoj prvoj sezoni u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ovoj sezoni Premierlige nisu niti sjena lanjske momčadi koja je osvojila naslov prvaka, ali bajka kroz koju prolazi Leicester i dalje je aktualna nakon sinoćnje eliminacije Seville i plasmana u četvrtfinale Lige prvaka.

Klub koji je od svog osnutka (1884. godine) na desetke godina proveo izvan najvišeg ranga engleskog nogometa u posljednje tri godine ispisuje najljepše stranice svoje povijesti.

Championship su osvojili 2014., a zatim, nakon jedne sezone stabilizacije, 2016. i Premierligu da bi se sad plasirali među osam najboljih u Europi.

Ključ zbilja velikog uspjeha u Ligi prvaka za klub poput Leicestera leži u neosvojivosti njihova King Power stadiona na kojem u tri utakmice u skupini nisu primili pogodak da bi sinoć u sjajnoj atmosferi ponovno pobijedili uz netaknutu mrežu, prvenstveno zahvaljujući fenomenalnom Kasperu Schmeichelu koji je, baš kao i u prvoj utakmici, obranio penal igračima Seville.

U prvoj sezoni uspjeli ono što Arsenal ne može od 2010.

Odmah po završetku utakmice krenuli su hvalospjevi na račun Lisica i izrugivanje s - Arsenalom.

I dok je Leicester u prvom nastupu ikad uspio doći do četvrtfinala, Arsenal zadnjih sedam sezona redovito ispada u osmini finala. Ne može se reći da je Topnike u tom periodu baš mazio ždrijeb na startu nokaut faze, ali to je neka druga priča, koja se ne uklapa u ovu.

Smjena Claudija Ranijerija šokirala je nogometni svijet krajem veljače, ali ispostavilo se kako je to bio pun pogodak čelnika Lisica. Momčad je proigrala, nanizala tri pobjede (Liverpool, Hull, Sevilla) i sad atmosfera oko kluba podsjeća na onu od prošlog proljeća.

Buffon ih ne želi: Koga će izvući?

Leicesterovim plasmanom u četvrtfinale odmah su počele špekulacije oko njihovog idućeg protivnika. S obzirom na to da su u igri ostali sami europski teškaši, Leicester će biti poželjan suparnik, a na društvenim mrežama, pa tako i na našem Facebooku, najviše je onih koji smatraju kako će ih dopasti - Real Madrid.

Ždrijeb će se održati ovog petka u sjedištu UEFA-e u Nyonu, a veliki Gianluigi Buffon je istaknuo kako ne želi Leicester.

Evo i zašto...

"Oni su jedini klub kojeg želim izbjeći. Imaju entuzijazam i znaju kako ugroziti snažnije momčadi. Mogli bismo puno toga izgubiti u susretima s njima", izjavio je Buffon nakon pobjede Juventusa protiv Porta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider