Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Penal otklonio dileme

Juve dobio Porto golom Dybale, zaigrali i Mandžo i Pjaca

S dvojicom hrvatskih reprezentativaca na terenu Juve je ostvario ono što se od njega očekivalo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka s ukupnih 3:0 nakon što su i u uzvratnom susretu u Torinu slavili protiv Porta. Bilo je 1:0, a Juve se pridružio Leicesteru koji je izbacio favoriziranu Sevillu.

U prvom susretu u Portugalu Juventus je pobijedio s 2:0, a u uzvratu u Torinu za pobjedu je bio dovoljan pogodak Paula Dybale iz kaznenog udarca u 42. minuti. Porto je od 41. minute igrao bez isključenoga Maxija Pereire, a kod Juventusa su zaigrala oba hrvatska reprezentativca - Mario Mandžukić cijelu utakmicu, a Marko Pjaca od 46. minute.

Juventus je u uzvratu potvrdio prolazak među osam najboljih, a sve nade Porta nestale su u u 41. minuti kada je njihov branič Pereira skrivio kazneni udarac i isključenje.

Juventus je krenuo bolje u utakmicu i već u 3. minuti Dybala je promašio iz blizine, a u 23. minuti vratar Casillas je obranio šut Mandžukića. Konačna odluka o ukupnom pobjedniku pala je u 41. minuti kada je Maxi Pereira rukom zaustavio šut Higuaina prema praznom mreži. Pereira je dobio crveni karton, a dosuđen je kazneni udarac kojeg je Dybala pretvorio u gol i vodstvo talijanskog prvaka.

Drugo poluvrijeme je počelo šansom Soaresa, čiji je udarac prošao pored lijeve vratnice, kao i udarac Higuaina u 66. minuti. To su bile i jedine šanse u ostatku utakmice jer je Porto bio zadovoljan minimalnim porazom, a Juve minimalnom pobjedom.

VIDEO Juventus - Porto 1:0

Pred 42.000 gledatelja na stadionu Juventusa sudio je Rumunj Ovidiu Hategan.

Strijelci: 1:0 Dybala (42pen)

Crveni karton: Pereira (Por, 41)

JUVENTUS: Buffon; Dani Alves, Benatia (Barzagli, 60), Bonucci, Alex Sandro; Khedira, Marchisio; Cuadrado (PJACA, 46), Dybala (Rincon, 78), MANDŽUKIĆ; Higuain

PORTO: Casillas; M. Pereira, Felipe, Marcano, Layun; Andre, D. Pereiera, Brahimi (Jota, 68); Torres (Otavio, 73); Soares, Silva (Boly, 46)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider