Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
to im je trebalo

Igračima Reala vratili se osmijesi na lice, ali ne zbog kluba

Više je Realovim zvijezdama nego dobro došla stanka u klupskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometaši često znaju reći kako su jedva dočekali okupljanje reprezentacije. To zna biti ponekad pravi odmor od klupske sezone, naravno ako igranje za nacionalni dres doslovno ne shvate kao odmor pa se tako ni ne ponašaju.

Ali nogometaši zbilja kod takvih okupljanja znaju napuniti baterije, pogotovo ako im se tada dogodilo nešto lijepo nakon neuspjeha u klubu. To se upravo dogodilo nogometašima Real Madrida koji su uoči odlaska na kvalifikacijske utakmice za Euro poraženi kod najvećeg rivala Barcelone.

RASPORED Reala i Barcelone do kraja sezone

Najviše je kritika pretrpio Gareth Bale kojeg su toliko omalovažavali mediji da nije dobio ni ocjenu za predstavu na Camp Nouu. Velšanin je na udaru navijača i medija u Madridu, no zato ga obožavaju na Otoku, naročito u njegovom Walesu kojeg Bale vodi prema prvom velikom natjecanju još od SP-a 1958. godine. Bale je uništio Izraelce u Haifi s dva gola i zarađenim crvenim kartonom (0:3). Vratio se Baleu osmijeh na lice, a španjolski sportski mediji već su javili kako je Velšanin opet u Madridu i trenira.

Iker Casillas je poslije Balea najviše trebao predah od madridske svakodnevnice. Vicente Del Bosque ukazao mu je povjerenje u Sevilli u pobjedi protiv Ukrajine, a tamošnja publika skandirala je ime Realovog kapetana. Baš je to trebalo legendi Madriđana koji opet doživljava neslavne trenutke, kao i svaki put kad je Real u krizi.

Fabio Coentrao i Cristiano Ronaldo slavili su protiv Srbije. Ronaldo kao kapetan, a Coentrao kao strijelac. Nema baš za njega puno mjesta na lijevom boku pod Ancelottijem koji preferira Marcela koji je pak igrao za Brazil u pobjedi protiv Čilea.

Raphael Varane je izgubio od Brazila (3:1), ali je mladi Francuz u prijateljskom ogledu uspio postići pogodak za razliku od Benzeme koji jedini nije imao razloga za slavlje u dresu reprezentacije.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta protiv Norveške. I izdržao. Viroza je prošlost, a nadamo se kako je i Luka posjetom domovini napunio baterije za nove pobjede u bijelom dresu. Baš kao i Toni Kroos koji je bio sjajan u pobjedi Njemačke u Gruziji.

I na kraju, jedan od onih frustriranih u momčadi Carla Ancelottija sigurno je Javier Hernnadez. Chicharito je donio pobjedu svom Meksiku protiv Ekvadora jedinim pogotkom na utakmici, a medijima je priznao kako je jako nesretan zbog grijanja klupe u Madridu.

Nedjelja točno u podne termin je prve sljedeće utakmice Reala. Nakon svih silnih problema i loših rezultata, reprezentativna stanka mogla bi donijeti ljepše dane. Granada je protivnik idealan iskupljenje pred Santiago Bernabeuom, jedva čekamo rasplet sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider